Hizbullah, İsrail güçlerine operasyonlarını yoğunlaştırdı

img
Hizbullah, İsrail güçlerine operasyonlarını yoğunlaştırdı YDH

Hizbullah, son günlerde Lübnan-İsrail sınırında düzenlediği nitelikli operasyonlarla İsrail askeri hedeflerine yönelik saldırılarını artırdı. Rejim kaynaklarına göre, saldırılar sonucunda 5 asker öldü, 37 asker ise yaralandı.




YDH - Hizbullah, işgal altındaki Filistin sınırında son dönemde bir dizi etkili operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah, İsrail askerlerinin hareketlerini ve sınıra yakın toplanmalarını hedef alarak sınırda gerginliği artırmaya devam ediyor.

İsrail ordusunun resmî açıklamasına göre, son 24 saat içerisinde İslami Direniş tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucunda beş İsrail askeri öldü, 37 asker ise yaralandı.

Neşarim üssüne füze saldırısı

Hizbullah, Hayber adını verdiği operasyonların bir parçası olarak Perşembe günü saat 11:30'da Hayfa'nın güneydoğusundaki Neşarim üssüne yüksek nitelikli füzelerle saldırı düzenledi.

Ayrıca, Ramot Naftali kışlasına bir insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleştirdiğini belirten Hizbullah, saldırıda hedeflerin başarıyla vurulduğunu doğruladı.

Direniş, saat 18:00'de işgal altındaki Safed şehri ve öğleden sonra Karmiel yerleşimini roketlerle hedef alarak, sınır ötesindeki İsrail yerleşimlerine yönelik operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Lojistik üslere füze saldırıları

Dün (24 Ekim) saat 12:15'te Hizbullah direnişçileri, Nehariye yerleşimi ile işgal altındaki Akka şehri arasında bulunan Sint Jin lojistik üssünü büyük bir roketle vurdu.

Hizbullah’ın hava savunma birimleri, saat 16:30’da Şakif bölgesinde uçan bir Hermes 450 insansız hava aracını karadan havaya füzeyle düşürdü.

Aynı gün saat 19:00’da İsrail'e ait bir savaş uçağını da benzer şekilde hedef alarak Lübnan hava sahasından çıkmaya zorladı.

Hizbullah, Lübnan-Filistin sınırındaki Adeyse-Rub Selasin-Taybe üçgeninde ilerleyen İsrail askerlerine makineli tüfekler ve füzelerle saldırarak geri çekilmeye zorladığını açıkladı.

Bugün saat 16:00'da Adeyse kasabası güneyinde bir Merkava tankını güdümlü füzeyle hedef alan direniş, birkaç dakika sonra kasabanın kuzeybatısındaki başka bir tankı daha vurduğunu ve her iki tankın da yanarak mürettebatının öldüğünü doğruladı.

Direniş, bugün saat 16:45’te Merkaba kasabasının doğu etekleri ve Misgav Aam yerleşiminde iki askeri grubu hedef aldı. Sabah saatlerinde Markaba’da işgal askerlerinin toplanma noktalarına düzenlenen iki füze saldırısının başarılı olduğu belirtildi.

Bunun yanı sıra el-Meyadin kanalı, güney Lübnan’daki sınır kasabalarında direnişin işgal güçleriyle çatışmaya devam ettiğini doğruladı. Al-Taybeh ve Adeysa kasabaları arasına düşen füzeler ve Misgav Aam yakınlarında yükselen dumanlar, Hizbullah’ın füze saldırılarının devam ettiğini gözler önüne seriyor.

Udeyse-Taybe-Rub 30 ekseninde şiddetli çatışmalar yaşandığını belirten muhabir, işgal güçlerinin ikmal hatlarını hedef alan direniş, saldırılarının sürdüğünü bildirdi.

Kuzeyde siren sesleri durmuyor

Hizbullah’ın devam eden operasyonlarıyla birlikte İsrail medya kuruluşları, Yukarı el-Celil’deki Margaliot, Misgav Amir ve Minara yerleşimlerinin yanı sıra Kiryat Şimona ve çevresinde siren seslerinin sabahın erken saatlerinden beri kesilmediğini bildirdi.

Kanal 12, Lübnan’dan İsrail topraklarına dört saat içinde 100’den fazla füze fırlatıldığını açıkladı.

Hizbullah’ın füze saldırılarını değerlendiren İsrail basını, “Kuzeyde zor bir sabah yaşandı, yoğun füze saldırıları ciddi hasar ve yaralanmalara yol açtı” açıklamasını yaptı.

Yaralı askerler Kudüs'teki Hadassah Ein Karem Hastanesi'ne taşınırken, Akka Körfezi’ndeki Şeyh Danon bölgesine düşen bir füzenin hasar oluşturduğu bildirildi.

İsrail basını, Karmiel bölgesine atılan bir füzenin bir eve doğrudan isabet ettiğini, 12 evin daha hasar gördüğünü ve çok sayıda yaralının bölgedeki hastanelere nakledildiğini belirtti.

Roş Pina ve Safed yakınlarındaki Hatsur Haglilit’te de yaklaşık 400 evin elektriksiz kaldığı bildirildi.



Makaleler

Güncel