Suud Faysal: İran, Arapların işine karışmasın

img
Suud Faysal: İran, Arapların işine karışmasın YDH

SAAF-Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Emir Suud Faysal, Le Figaro gazetesine verdiği demeçte




SAAF-Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Emir Suud Faysal, Fransa'da yayımlanan Le Figaro gazetesine verdiği demeçte “İran'ın Arap ülkelerinin işlerine karışmaması gerektiğini” söyledi.

 

"Suudi Arabistan için Irak'ın parçalanması akıl almaz bir durum. Önemli olan bunu engellemek” diyen Faysal, “Bu parçalanma öncelikle Iraklılara zarar verir" diye konuştu.

 

“İran'ı Arap ülkelerinin işlerine karışmaması” yönünde uyaran Faysal “Bizim işlerimize karışmanın tehlikeli olduğunu düşünüyoruz, İranlılara Arap dünyasındaki etkileri konusundaki endişelerimizi dile getirdik. İran'ın iyi bir komşu olacağını umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

İki gün önce ABD’de önde gelen Yahudi asıllı stratejist Hanry Alfred Kissinger, Washington Post’taki yazısında Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’ün Irak için özel bir "temas grubu" oluşturmasından söz etmiş; Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud Faysal dün İstanbul’a gelerek kapalı görüşmelerde bulunmuştu.

 

Türk hükümet ile aynı düşüncede olduklarına dair Suudi Arabistan basınına açıklamalarda bulunan Suud Faysal’ın bu sözleri sonrası Le Figaro’ya yaptığı açıklamalar dikkat çekiyor.