Ahmedinejad: ABD ve İsrail Ortadoğu'dan silinmek üzere

img
Ahmedinejad: ABD ve İsrail Ortadoğu'dan silinmek üzere YDH

SAAF- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD ve İsrail'in Ortadoğu'daki varlığının yok




SAAF- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD ve İsrail'in Ortadoğu'daki varlığının yok olmak üzere olduğunu söyledi.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre resmi bir ziyaret için iki gündür Tahran'da bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim'i kabul eden İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, genel olarak Ortadoğu'daki sorunlara değindi, ABD ve İsrail'i ağır ifadelerle eleştirdi.

 

"ABD, Ortadoğu'daki planlarında peş peşe hüsrana uğradı" diyen Ahmedinejad, Arap ve İslam ülkelerinden uyanık olmalarını, direniş, birliktelik ve tutarlı bir işbirliğiyle bölgedeki bağımsız hükümetlerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

ABD Başkanı Bush'un yeni Irak stratejisinin hedefinin, kendi hükümetinin imajını düzeltmek olduğunu ifade eden Ahmedinejad, "ABD, kendi varlığının devamını sağlamak ve emperyalist hedeflerine ulaşmak için bölgedeki bağımsız hükümetler arasında güvensizlik ve çatışma çıkarıyor; ancak ABD ve İsrail'in Ortadoğu'daki varlıkları yok olmak üzere" dedi.

 

Filistin ve Lübnan konularına da değinen İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bölge ülkelerinin Lübnan halkını desteklemesi ve Filistin'deki gruplar arasında birlik oluşturulmasına yardımcı olmalsı gerektiğini belirtti.

 

"Filistin'deki gruplar arasında birlik sağlanırsa yok olmak üzere olan İsrail rejimi çok kısa bir süre içinde daha da zayıf düşer" diyen Ahmedinejad, aksi durumda ABD ve İsrail'in Müslüman ülkelere karşı baskılarının artacağını ifade etti.

 

Görüşmede Suriye Dışişleri Bakanı Muallim de, Amerika ve İsrail’i, bölgede huzursuzluğu arttırmaya ve mezhepler arası çatışma çıkarmaya çalışmakla suçlayarak, İslam ve bölge ülkelerinden düşmanların komplolarını bozmalarını istedi.

 



Makaleler

Güncel