Nasrullah: Perşembe günü iç çatışmaya çekilmek istendik

img
Nasrullah: Perşembe günü iç çatışmaya çekilmek istendik YDH

SAAF-Lübnan’ın önde gelen siyasi partilerinden Hizbullah’ın lideri Perşembe günü yaşanan olayların




SAAF-Lübnan’ın önde gelen siyasi partilerinden Hizbullah’ın Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Perşembe günü yaşanan olayların Hizbullah’ı iç savaşa çekme çabalarının bir ürünü olduğunu söyledi.

 

"Kimse bizi bu olayların kendi kendine geliştiğine ikna etmeye çalışmasın" diyen Nasrullah, "Sünni ve Şiilerin ortaklaşa bulunduğu üniversitede Şii kız ve erkek öğrencilere yapılan saldırılara halkın şiddetli cevap vermesi, böylelikle Hizbullah ve Emel'in sokağın kontrolünü kaybetmesi ve Sünni Şii çatışması çıkması bekleniyordu" şeklinde konuştu.

 

Aşura törenleri sırasında konuşan Hizbullah lideri, Lübnan’daki bazı oluşumların İsrail’le işbirliği yaptığını ve Lübnan'da Sünnilerle Şiiler arasında fitne çıkarmaya çalıştığını ifade etti.

 

Sünni ve Şii âlimlerin ortak bir kurul oluşturmasını isteyen Nasrullah, perşembe günü olaylarından sorumlu olanların belirlenerek idam edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Şehit ailelerine seslenen Nasrullah şunları söyledi:

 

"Ey pak ve mazlum şehitlerin aileleri! Ey direnişi sevenler, ey direniş topluluğu! Onlar perşembe günü sizi savaşa çekmeye çalıştılar. Bu İsrail entrikasıdır... Vefakarlık direnişi ve direnişin silahını korumamızı gerektirmektedir. Bu şeytanlardan hiçbirinin bu silahı içeriye çevirmelerine izin vermeyin ki bu İsrail'e hizmet olur.

 

Bu sözlerim belki kimilerinin hoşuna gitmeyebilir. Kimilerinin kızgınlığını yatıştırmayabilir. Ancak sorumluluğumuz ve dini vecibemiz üzerimizde bir yükümlülüktür. Herhangi birinin intikamını kendi elleriyle almaya çalışması haramdır. Fitneye sebebiyet verebilecek bir reaksiyon haramdır. Bunun hesabını kıyamet günü soracağız."

 

Lübnan’da Sünni ve Şiiler arasında fitne çıkarmaya çalışanların Hizbullah’ı da bu fitnenin içine çekmeye çalıştığını kaydeden Nasrullah, böylesi bir fitnenin sadece ABD ve İsrail’in işine geleceğini belirtti.