Berri ile görüşen Laricani: Netanyahu sabotaj peşinde
İran Devrim Lideri Başdanışmanı Ali Laricani, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile yaptığı görüşmede, Lübnan'ın yanında yer aldıklarını ve direnişe destek verdiklerini vurguladı. Laricani, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu olayları sabote etmekle suçladı.
YDH - İran İslam Cumhuriyeti Devrim Lideri Başdanışmanı Ali Laricani, yaptığı açıklamada, “Hizbullah'ın güçlü bir hareket olduğunu, Lübnan halkının ise büyük bir halk olduğunu ve İran'ın bu direnişi desteklemeye devam edeceğini” ifade etti.
Beyrut’ta Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile bir araya gelen Laricani, “Biz sorunları çözmeye çalışıyoruz, Netanyahu ise işleri sabote ediyor. Dost ve düşmanı birbirinden ayırt etmek gerekiyor,” dedi.
Laricani, Berri'nin görüşmede kendisine önemli detaylar aktardığını belirterek, ziyaretinin ana amacının İran’ın Lübnan hükümetine, ordusuna ve direnişine, suç örgütlerinin saldırılarına karşı her koşulda destek sunduğunu ifade etmek olduğunu vurguladı.
Laricani, “Lübnan’ın yanında durmayı İran hükümeti için bir görev olarak görüyoruz ve ülkenin içinde bulunduğu koşulların kısa sürede iyileşmesini umuyoruz," ifadelerini kullandı.
Ayrıca Laricani, İran İslam Cumhuriyeti'nin, Lübnan hükümetinin ve direnişin alacağı tüm kararlara destek olacağını da sözlerine ekledi.
İlgili Haberler
İran Devrim Muhafızları: 500 kilometreden ABD uçak gemisini hedef aldı…
09 Eylül 2026 16:16
İran Devrim Muhafızları savaşı bitirmek için altı şart açıkladı
09 Eylül 2026 15:21
Şeyh Kabalan: Liman ve havalimanlarının Washington'a açılması tehlikel…
09 Eylül 2026 14:41
İran Dışişleri'nden ABD saldırılarına karşı meşru müdafaa vurgusu
09 Eylül 2026 14:09
