Maduro: Suriye, Irak ve Libya'nın kaderini paylaşmayacağız
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki faşist grupların iç savaş çağrılarına sert tepki gösterdi ve Venezuela’nın, Suriye, Irak ve Libya’daki trajedilerin kaderini paylaşmayacağını vurguladı.
YDH - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkedeki yasadışı faşist grupların, Suriye’de yaşanan olayları örnek göstererek Venezuela’da iç savaş çağrıları yaptığını belirtti.
Maduro, Suriye, Irak ve Libya’da görülen trajedilerin kendi ülkesinde yaşanmayacağını vurgulayarak ülkede barış ve istikrarın süreceğinin altını çizdi.
Maduro, bu gruplara yönelik sert bir uyarıda bulunarak, “Venezuela'nın barış ve birliğini tehlikeye atmaya kalkmayın; aksi halde pişman olacaksınız,” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, ülkesindeki toplum, halk, ordu ve polis arasındaki güçlü bütünleşmeye dikkat çeken Maduro, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yanlış hesap yapmayın. Venezuela, barış yolunda ilerlemeye ve bu yolda zafer kazanmaya devam edecektir.”
İlgili Haberler
Avrupa'da marketlere siber saldırı şüphesi
03 Kasım 2026 00:48
Hürmüz kartı petrol stoklarını tüketti: 1 milyar varil çekildi
02 Kasım 2026 18:48
Netanyahu'suz hükümet için hem Arap partileri hem Harediler devrede
01 Kasım 2026 22:49
Eski Mossad yetkilisi: İsrail, İran'a karşı Lübnan'daki beeper saldırı…
01 Kasım 2026 01:08
