Başpiskopos Atallah Hanna'dan çağrı
Başpiskopos Atallah Hanna, Filistin’de adalet çağrısı yaptı ve Ortadoğu Hristiyanlarının bölgeye özgü topluluklar olduğunu vurguladı. Beytüllahim’deki Doğuş Kilisesi’nde ve Gazze’deki Kutsal Aile Kilisesi’nde Noel ayinleri devam ederken, Gazze’deki yıkım ve umudun bir arada olduğu vurgulandı.
YDH - Sebastia Rum Ortodoks Başpiskoposu Atallah Hanna, “doğum yeri toprağından dünyaya, soykırım savaşını durdurma ve Filistin'de yitirilen adaleti sağlama çağrısı” yaptı.
El-Mayadin kanalına verdiği demeçte Başpiskopos Hanna, "Filistin, tüm Arapların hem Hristiyanların hem de Müslümanların davasıdır," dedi ve Ortadoğu Hristiyanlarının bölgenin özgün bir parçası olduğunu vurguladı: "Batı'dan ithal edilmiş bir topluluk değiliz."
Ayrıca Hanna, Hristiyanların azınlıklar, cemaatler ya da mezhepler olarak tanımlanmasına karşı çıktı.
Başpiskopos Hanna, "Suriye halkının tüm bileşenlerinin mezhepsel ya da dini aidiyetlerine bakılmaksızın özel kimliklerine saygı gösterilmesi gerektiğini" belirtti.
Hanna, şu ifadeleri kullandı: "Bu coğrafyada sevgi ve ulusal birlikten yana olan sistemler istiyoruz; ayrımcılık, fitne ve kışkırtma dilinden uzak bir yaşam talep ediyoruz."
Dün, yüzlerce Hristiyan Gazze'de devam eden savaşın gölgesinde ikinci yıl üst üste karamsar bir atmosferde Beytüllahim ketnindeki Doğuş Kilisesi’nde Noel’i kutladı.
Ayrıca Kudüs Latin Patriği, İtalyan Kardinal Pierbattista Pizzaballa, şu sözleri söyledi: “Dün Gazze’den geldim. Yok edilen her şeyi, fakirliği ve felaketi gördüm, ama aynı zamanda hayatı da gördüm. Vazgeçmiyorlar; bu yüzden siz de vazgeçmemelisiniz.”
Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Gazze şehrinde bulunan Kutsal Aile Kilisesi’nde, yüzlerce Hristiyan Noel Arifesi ayinine katıldı.
İlgili Haberler
Gazze’de saldırıların bilançosu ağırlaşıyor
26 Ekim 2026 14:32
İslami Cihad’dan Şikaki’nin yıl dönümünde birlik ve direniş çağrısı
26 Ekim 2026 13:44
İsrail seçimleri öncesinde Batı Şeria’yı savaş alanına çevirdi
26 Ekim 2026 07:05
İsrail askerleri el-Halil'de yüzlerce evi yağmaladı
25 Ekim 2026 14:35
