İsrail, Suriye'nin güneyindeki mevzilerini güçlendiriyor
İsrail güçleri çok sayıda yeni bölgeyi işgal ederek Suriye'nin güneyindeki varlığını güçlendiriyor.
YDH- İsrail işgal rejimi, Suriye'nin güneyindeki varlığını “sağlamlaştırma” çabalarını yoğunlaştırarak bölge genelinde bir dizi “askeri önlem” uygulayıp bölgedeki birçok önemli altyapıyı kontrol altına aldı.
El-Meyadin muhabirinin bildirdiğine göre, İsrail işgal güçleri Şam, Kuneytra ve Batı Dera vilayetlerinin kırsal bölgelerinde yeni kurulan 13 askeri mevziyi birbirine bağlayan yollar açıyor. Bu mevzileri beton bariyerler ve gözetleme kameralarıyla güçlendiren İsrail, stratejik yerler üzerindeki kontrolünü pekiştiriyor.
İşgalciler ayrıca, sonuncusu Kuneytra'daki el-Mentra Barajı olmak üzere, Suriye'nin güneyindeki altı önemli su kaynağının kontrolünü de ele geçirdi. İsrail güçlerinin barajın etrafına toprak bariyerler dikerek yerel halkın bölgeye erişimini engellediği bildirildi.
Yetkililer, bu işgallerin Suriye'nin güneyinde ve Şam'ın bazı bölgelerinde su güvenliği açısından önemli bir tehdit oluşturduğunu belirtiyor.
Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin ilk kez Şeyh (Hermon) Dağı bölgesinde yeni işgal edilen ve Lübnan'ın Nebatiye bölgesine bakan tepelerde zırhlı araçlarla devriye gezdiğini söylediler.
Ayrıca, Suriye-Ürdün sınırına yakın Dera'da bulunan Mariya köyündeki el-Cezire kışlasına İsrail takviye birlikleri konuşlandırıldığı bildirildi. Kışlaya giden yolların asfaltlandığı ve yüksek beton bariyerlerin yerleştirildiği kaydedildi.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

