Şii havza, Suud'la ilişkilerin geliştirilmesine tepki gösterdi

img
Şii havza, Suud'la ilişkilerin geliştirilmesine tepki gösterdi YDH

IRAKHABER-Irak’taki Şii havza (dini eğitim merkezi), Irak Dışişleri Bakanı’nın Suudi Arabistan ziyareti




IRAKHABER-Irak’taki Şii havza (dini eğitim merkezi), Irak Dışişleri Bakanı’nın Suudi Arabistan ziyareti ve bu ülkeyle ikili ilişkileri geliştirme çabasına tepki gösterdi.

 

“Dışişleri Bakanı Riyad’da hangi ilişkilerin geliştirilmesinden bahsediyor” diyen çevreler, Dışişleri Bakanını halkın değil kişisel isteği doğrultusunda hareket ettiğini savundular.

 

“Ülke dışından gelen haberlere göre bazı konsolosluklar kimi partilerin resmi bürolarına dönüşmüş” denilen açıklamada, “eski Saddam kadrolarından birçok yetkili görev yapıyor ve bazıları da işgal güçleri tarafından desteklenerek makamları korunuyor” ifadeleri kullanıldı.

 

“Suudi Arabistanlı Vehabi âlimlerin tekfirci fetvaları nedeniyle Irak halkının kanı akıtılmaktadır” şeklinde devam eden açıklamada Suudi Arabistan’ın Irak’taki kanlı eli artık herkes tarafından bilinmektedir, denildi.

 

Nahrainnet’in haberine göre Huccet’ul İslam Şeyh Hasan, Suudi âlimlerin, bürokrat ve müsteşarların direktifleri ve etkisiyle hareket edenlerin, Irak Şiileri aleyhine kendilerini patlatan intihar eylemcilerinin yaşlı, kadın, çocuk demeden hareket ettiğini söyledi.