On beş ayda 54 Filistinli tutsak, toplama kamplarında öldürüldü
Filistinli kurumlar, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail’e ait toplama kamplarında 54 Filistinli tutsağın hayatını kaybettiğini açıkladı.
YDH- İki Filistinli örgüt bugün yaptığı açıklamada, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail işgalinin toplama kamplarında, kimlikleri tespit edilen 54 Filistinli tutsağın hayatını kaybettiğini duyurdu.
Bu açıklama, her yıl 7 Ocak'ta kutlanan “Filistin Şehitler Günü” münasebetiyle “Tutsaklar ve Eski Tutsaklar İşleri Komisyonu” (hükümet) ve “Filistinli Tutsaklar Derneği” (sivil) tarafından yapılan ortak açıklamada yer aldı.
Açıklamada, “Devam eden soykırım savaşının başlangıcından bu yana kimlikleri tespit edilen tutsaklar arasında 35'i Gazze Şeridi'nden olmak üzere 54 kişi şehit edildi” denildi.
Ayrıca, “İsrail işgal makamları Gazze'deki tutuklular arasında onlarca şehidi saklamaya devam ediyor” denildi.
Açıklamanın devamında, İsrail'in, “52'si soykırımın başlangıcından bu yana olmak üzere, cezaevlerinde şehit edilen 63 tutsağın cesedini tutmaya devam ettiği ve Gazze'deki tutsaklardan onlarca şehidin zorla kaybedildiği” belirtildi.
“1967'den bu yana kimlikleri tespit edilen tutsaklar arasında 291 şehit” bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, sayı belirtilmeden “saha infazları sonucu ölen şehitler” olduğu belirtildi.
İlgili Haberler
Halil Hayye’ye suikast tehdidi, çok cepheli tırmanışın işareti
13 Ekim 2026 11:25
Kırıklar ve kafa travmaları: İsrail toplama kamplarında Gazzelilere te…
12 Ekim 2026 20:24
Filistin İslami Cihad: İsrail'in elinde bazı Arap liderlerin ahlaki sk…
12 Ekim 2026 16:16
Batı Şeria’da baskın ve yıkım dalgası
12 Ekim 2026 11:48
