Muhsin, el-Hekim, Bağdat, güvenlik, planını, a" /> Muhsin, el-Hekim, Bağdat, güvenlik, planını, a" /> Muhsin el-Hekim Bağdat güvenlik planını a" /> Muhsin el-Hekim Bağdat güvenlik planını a" /> Muhsin el-Hekim Bağdat güvenlik planını a" /> Muhsin el-Hekim Bağdat güvenlik planını a"> Muhsin, el-Hekim, Bağdat, güvenlik, planını, a">

Muhsin el-Hekim Bağdat güvenlik planını a

Muhsin el-Hekim Bağdat güvenlik planını a"> img
Muhsin el-Hekim Bağdat güvenlik planını a YDH

SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi siyasi danışmanı Muhsin el-Hekim, Bağdat için




SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi siyasi danışmanı Muhsin el-Hekim, Bağdat için uygulanacak güvenlik planının ayrıntılarını açıkladı.

 

Irak Başbakanı Nuri el-maliki’nin bugün resmen uygulamaya konulacağını belirttiği Bağdat güvenlik planı konusunda Fars Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada Bağdat’ın 28 giriş noktasının kontrol altına alındığını ve tüm şehirde ev ev arama yapılacağını söyledi.

 

Bağdat güvenlik planı doğrultusunda 85 bin asker ve polisin görevlendirildiğini belirten Muhsin el-Hekim, daha önce 9 bölgeye ayrılan Bağdat’ın artık 10 bölgeye ayrıldığını ve bölgeler arasında kontrol noktalarının öngörüldüğünü söyledi.

 

Tüm evlerde arama yapılacağını, silahların toplanacağını ve teröristlerin tutuklanacağını belirten Muhsin el-Hekim, önce göçüp, daha sonra tekrar geri dönen ve evleri başkaları tarafından gasp edilen ailelerin haklarının kendilerine iade edileceğini ve evi gasp edenlerin tutuklanacağını belirtti.

 

Bağdat’ta akşam saat 8 ile sabah 6 arasında sıkıyönetim uygulaması yapılacağını söyleyen Hekim, 72 saat boyunca İran ve Suriye sınırının tamamen kapatılacağını ifade etti.