Yemen’in Sade kenti cehenneme döndü

img
Yemen’in Sade kenti cehenneme döndü YDH

SAAF-Yemen hükümetinin Şiilerin yaşadığı Sade kentine düzenlediği saldırılar sebebiyle kentin




SAAF-Yemen hükümetinin Şiilerin yaşadığı Sade kentine düzenlediği saldırılar sebebiyle kentin adeta bir cehenneme döndüğü belirtiliyor.

 

Beyrut’ta yayınlanan el-Kifafu’l Arabi gazetesi, Yemen hükümet güçleriyle bölgedeki Şii muhalifler arasında yaşanan çatışmalarda son bir haftada 120’den fazla kişinin öldürüldüğünü belirterek hükümet güçlerinin yoğun bombardımanı sebebiyle binlerce kişinin çevre bölgelere göç etmeye çalıştığını yazdı.

 

Yemen’deki muhalif Şiilerin lideri el-Husi’nin yardımcılarından biriyle görüşen gazete, el-Husi’nin durumunun iyi olduğunu ve direnişi sürdürdüğünü ifade etti.

 

Gazeteye açıklamada bulunan yetkili, Şii muhaliflerin hükümetle görüşmek için çeşitli kanallar aradıklarını ama şimdiye kadar hükümetten bu konuda olumlu bir cevap alamadıklarını belirtti.

 

Öte yandan Yemen ordusunun Beni Muaz bölgesinde yaşayan halktan, bölgeyi terk etmesini istediği haberleri geliyor.

 

Beni Muaz bölgesinin toptan ortadan kaldırılması için büyük bir operasyon yapılacağı tahminlerinin yapıldığını belirten el-Kifafu’l Arabi gazetesi, hükümetin Beni Muaz bölgesinin Şii direnişçilere kaynaklık teşkil ettiğini düşündüğünü yazıyor.