ABD’den 11 Iraklı Şii politikacıyı kara listeye aldı iddiası

img
ABD’den 11 Iraklı Şii politikacıyı kara listeye aldı iddiası YDH

SAAF-ABD ordusunun aralarında bakanların ve parlamenterlerin de bulunduğu Birleşik Irak




SAAF-ABD ordusunun aralarında bakanların ve parlamenterlerin de bulunduğu Birleşik Irak İttifakı üyesi 11 politikacıyı kara listeye aldığı iddia edildi.

 

Suudi Arabistan’da yayınlanan el-Vatan gazetesinin Ürdün’de yaşayan Iraklı bir siyasi kaynağa dayandırarak bildirdiğine göre ABD ordusu Birleşik Irak ittifakı’na mensup 11 kişiyi izlemeye aldı.

 

Habere göre ABD ordusunun kara listesinde “Beyan Cebr” diye de tanınan eski İçişleri Bakanı Cabir es-Solag, Abdülkerim Anzi, Hadi Amiri (Bedir örgütü Lideri) Hasan es-Senid, Şeyh Celaleddin es-Sağir, (Burasa Camii Cuma İmamı) Ebu Mehdi Mühendis lakaplı Cemal Cafer gibi Nuri el-maliki kabinesinde yer alan isimler göze çarpıyor.

 

El-Vatan gazetesine açıklamada bulunan Iraklı kaynak, ABD ordusunun bu listede yer alan şahıslarla ilgili olarak harekete geçmeyi şimdilik ertelediğini belirterek bu şahısların Şii milislere ABD askerlerine eylem yapması için İran’dan silah getiren Ebu Mustafa Şeybani örgütüyle bağlantılı olmalarından dolayı kara listeye alındığını ifade etti.