Netanyahu: Savaşa geri dönme hakkımızı saklı tutuyoruz
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu çatışmanın askeri ve güvenlik hedeflerine ulaşmaya kararlı olduğunu bir kez daha teyit etti.
YDH- İsrail haber sitesi Yediot Ahronot’un bildirdiğine göre, Başbakan Benyamin Netanyahu Cumartesi günü yaptığı açıklamada rejim yetkilileri tarafından onaylanan ateşkesin geçici bir önlem olduğunu belirterek “Savaşa geri dönme hakkımızı saklı tutuyoruz” dedi.
Netanyahu, hem giden ABD Başkanı Joe Biden'ın hem de gelen Başkan Donald Trump'ın, anlaşmanın ikinci aşamasına ilişkin müzakerelerin “sonuçsuz” kalması halinde İsrail'in çatışmalara yeniden başlama konusunda destekleneceğine dair güvence verdiğini söyleyerek ‘’devam eden savaşın tüm hedeflerine ulaşmasının gerekliliğini’’ vurguladı:
“Gazze artık İsrail için bir tehdit oluşturmamalıdır”
Soykırım suçlusu başbakan işgal güçlerinin Gazze'nin güney ucundaki Philadelphi Koridoru'ndaki varlığını genişleteceğini söyledi.
Netanyahu ayrıca anlaşmanın bir parçası olarak serbest bırakılan Filistinli rehinelerin ‘’İsrail'den sınır dışı edileceğini’’ de doğruladı.
Güvenliği arttırmak amacıyla, rehinelerin serbest bırakılmasının ardından huzursuzluğu önlemek ve istikrarı korumak için Batı Şeria'ya ek kuvvetlerin konuşlandırılacağını duyurdu.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

