ABD Kongresi'nden Yemen’e destek ziyareti

img
ABD Kongresi'nden Yemen’e destek ziyareti YDH

SAAF-ABD Kongresine mensup bir güvenlik ve istihbarat heyetinin Yemen Devlet Başkanı Ali




SAAF-ABD Kongresine mensup bir güvenlik ve istihbarat heyetinin Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’le görüştüğü bildiriliyor.

 

Yemen’de yayınlanan el-Eyyam gazetesinin haberine göre Silvester Rice, Rush Holet, Dutch Robersberg’den oluşan ABD heyeti, ABD’nin terörle mücadelede Yemen hükümetiyle istihbarat alanında işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

 

Üç gündür Başkent Sana’da bulunan ABD heyetinin Dışişleri Bakanı Ebubekir el-Kurbi ile İçişleri Bakanı Reşad el-Yemeni ile de görüşeceği bildiriliyor.

 

Yemen’le ABD arasında terörle mücadele alanında işbirliğini geliştirmeyi istediklerini belirten Heyet başkanı Silvester Rice, “Bu ziyaretle ABD’nin Yemen hükümetiyle istihbarat ve askeri alanda işbirliğini geliştirmeye hazır olduğu mesajını vermiş olduk” dedi.

 

Yemen devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’i ABD’ye davet de ettiklerini belirten Amerikalı yetkililer, ülkenin kuzeyindeki Sade kentinde artan Yahudi karşıtlığından endişe ettiklerini belirttiler.

 

Yemen Dışişleri Bakanı Ebubekir el-Kurbi de sade kentindeki Yahudilerin devletin himayesinde olduğunu belirti.

 

Yemen hükümeti, geçtiğimiz haftadan beri ülkenin kuzeyindeki Sade kenti ve çevresinde Abdülmelik el-Husi liderliğindeki Şiilere karşı havadan ve karadan geniş çaplı askeri operasyonlar yapıyor.

 

Sade kentindeki Şii muhalefet, ABD ve İsrail karşıtlığını körüklemekle ve İran’dan destek almakla suçlanıyor.