Yemen hükümetine dünyadan destek yağıyor

img
Yemen hükümetine dünyadan destek yağıyor YDH

SAAF-Yemen hükümetinin ülkenin kuzeyinde Şii muhaliflere karşı başlattığı savaşa Suudi




SAAF-Yemen hükümetinin ülkenin kuzeyinde Şii muhaliflere karşı başlattığı savaşa Suudi Arabistan ve ABD’den sonra İngiltere ve Birleşik Arap Emirliklerinden de destek geldi.

 

Yemen İçişleri Bakan Yardımcısı Reşad Muhammed el-Alimi ile görüşen bir İngiliz güvenlik yetkilisi İngiltere’nin terörle mücadele konusunda Yemen hükümetine güvenlik ve istihbarat alanında her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

 

Ahbaru’l- Yevm gazetesinin haberine göre görüşmede taraflar, Yemen ve İngiltere arasında işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptılar. Yemen İçişleri Bakan Yardımcısı Alimi, ülkesinin İngiltere’nin güvenlik konusundaki tecrübesinden yararlanmak istediklerini belirtti.

 

İngiliz güvenlik yetkilisi Corly de Yemen’in terörle mücadele konusundaki başarısından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

Öte yandan Yemen’e giden Birleşik Arap Emirlikleri İçişleri Bakan Yardımcısı Seyf Abdullah eş-Şa’far da Yemenli yetkililerle terörizmle mücadele konusunda görüşmelerde bulundu.

 

Yemen’e yaptığı ziyaret öncesinde açıklamalarda bulunan Albay Şa’far, Sana ile Abudabi arasındaki ilişkilerin köklü olduğunu belirterek ziyaretinin amacının Yemen’le güvenlik alanındaki işbirliğini geliştirmek olduğunu söyledi.

 

Yemen hükümeti son iki haftadır ülkenin kuzeyindeki Şii muhaliflere yönelik olarak geniş çaplı askeri operasyonlar düzenliyor.