Yemen'de kimyasal silah kullanıldığı iddia ediliyor

img
Yemen'de kimyasal silah kullanıldığı iddia ediliyor
YDH

SAAF-Yemen hükümetinin ülkenin kuzeyindeki Şii muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığı iddia




SAAF-Yemen hükümetinin ülkenin kuzeyindeki Şii muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığı iddia edildi.

 

Arap basını ülkenin kuzeyindeki Şiilere karşı savaş kararı alan Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in siyasi bir mağluba dönüştüğünü belirtti.

 

Beyrut’ta yayınlanan el-Kifahu’l- Arabi gazetesi, Yemen hükümet güçleriyle ülkenin kuzeyindeki Sa’de kentinde yaşayan Şiiler arasındaki savaşın giderek şiddetlendiğini belirterek, savaşın uzaması ve bir yıpratma savaşına dönüşmesi durumunda Yemen güvenlik güçlerinin bu duruma daha fazla dayanamayacağını belirtti.

 

Konuyla ilgili uzmanların görüşüne başvuran gazete, uzmanların savaşın uzaması ve bir yıpratma savaşı haline gelmesi durumunda Yemen ordusunun dağlık kesimlerde savaşı daha fazla sürdüremeyeceğini, bunun da Yemen hükümetinin konumunu zayıflatacağını söylediklerini nakletti.

 

Öte yandan Fars haber ajansının el-Mecalis adlı bir haber ajansına dayandırarak bildirdiğine göre Yemen ordusu, Sa’de kenti ve civarında uluslar arası sözleşmelerce yasaklanan kimyasal silahlar kullanıyor.

 

Görgü tanıklarının ifadelerine yer veren haber kaynakları, Yemen güvenlik güçlerinin yaralıları öldürdüğünü ve ölülerin cesetlerini tahrip ederek sokaklara terk ettiklerini bildirdi.

 

Öte yandan Yemenli üniversite öğretim görevlilerinden Dr. Assam el-İmad, Yemen ordusunun Sa’de kenti ve civarında kimyasal silah da dahil her türlü silahı kullandığını belirterek cesetlerin yakıldığını veya halkta dehşet yaratmak için askeri araçlara bağlanarak sokaklarda sürüklendiğini ifade etti.

 



Makaleler

Güncel