Fazilet Partisi Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrıldı

img
Fazilet Partisi Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrıldı YDH

SAAF-Fazilet Partisi, Irak parlamentosundaki en büyük grup olan Abdülaziz el-Hekim liderliğindeki




SAAF-Fazilet Partisi, Irak parlamentosundaki en büyük grup olan Abdülaziz el-Hekim liderliğindeki Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrıldı.

 

Irak parlamentosunda 15 milletvekiline sahip olan Fazilet Partisi’nin Genel Sekreteri Nedim el-Cabiri, yaptığı basın toplantısında partisinin Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrılarak mecliste bağımsız bir grup olarak faaliyet göstereceğini açıkladı.

 

Fazilet partisi’nin ayrılmasından önce 275 sandalyeli Irak parlamentosunda Birleşik Irak ittifakı’nın 130 milletvekili bulunuyordu.

 

“Biz Birleşik Irak İttifakı’na katılırken ve kardeşlerimiz de Irak Uzlaşma Cephesi’ni ve Kürt İttifakı’nı oluştururken bunun Irak’ın toplumsal dokusunu oluşturan unsurların Irak’ın birliği için attıkları ilk adım olduğunu düşünmüştük. Fakat pratikte her grubun yalnızca kenti toplumsal grubunu düşündüğüne tanık olduk. Bu durum da siyasi gruplar arasında güven bunalımına sebep oldu” diyen Cabiri, grupların birbirinin canına kastetmiş düşmanlar gibi davrandıklarını söyledi.

 

Fazilet Partisi’nin var olan bunalımın aşılabilmesi için etnik ve taifeci esaslara göre kurulmuş tüm grupların parçalanması gerektiğini düşündüğünü belirten Cabiri, bu durumun Irak toplumnun parçalanmasına sebep olduğunu savundu.

 

Ulusal planlar temelinde gruplar oluşturulması gerektiğini belirten Cabiri, kendilerinin Irak’ın ve Iraklıların menfaatini, kişsel veya grupsal menfaatlerin üstünde tuttuklarını ifade etti.