Hamas, siyasi büro üyesinin katledildiğini duyurdu

img
Hamas, siyasi büro üyesinin katledildiğini duyurdu YDH

Hamas, siyasi büro üyesi Salah el-Berdevil'in İsrail'in Han Yunus'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu. Hareket, İsrail'i vahşi saldırılar gerçekleştirmekle suçlayarak Lübnan ve Suriye'ye yönelik saldırıları da kınadı ve Arap ve İslam dünyasını İsrail'in kibrine karşı durmaya çağırdı.




YDH - Hamas, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla Siyasi Büro üyesi ve Yasama Konseyi üyesi Salah el-Berdevil'in Han Yunus'taki Mavası bölgesinde bulunan çadırına düzenlenen İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Direniş örgütünden yapılan açıklamada, el-Berdevil'in "Ramazan ayının 23. gecesi, gece ibadetini yaparken, Han Yunus şehrinin batısındaki Mavası bölgesinde bulunan çadırında, değerli eşiyle birlikte Siyonist bir suikast operasyonunda şehit olduğu" belirtildi ve "bu saldırının, düşmanın Gazze Şeridi'nde sabırla direnen halkımıza karşı işlediği vahşi katliamlar silsilesinin bir parçası olarak gerçekleştiği" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, "Şehit, siyasi, medya ve ulusal çalışmaların önde gelen isimlerinden biriydi ve şehitlik onuruna erişene kadar direniş yolunda sebat etti," denildi.

Hamas, "onun ve eşinin kanının ve diğer tüm erdemli şehitlerin kanının, kurtuluş ve geri dönüş mücadelesinin yakıtı olmaya devam edeceğini ve bu cani düşmanın azimlerini ve kararlılıklarını asla kıramayacağını" vurguladı.

Lübnan'ı hedef alan saldırıya kınama

Öte yandan Hamas, dünkü Lübnan topraklarına yönelik İsrail saldırısını da kınadı.

Açıklamada, "Kardeş Arap ülkelerimiz, Siyonistlerin Lübnan ve Suriye'ye yönelik vahşi saldırısını ve ABD'nin Yemen'e yönelik devam eden saldırısını şiddetle kınıyoruz," ifadelerine yer verildi ve bu saldırıların "Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin halkına yönelik devam eden saldırının bir uzantısı" olduğu kaydedildi.

Hamas, "Siyonistlerin Lübnan ve Suriye'ye yönelik devam eden hava saldırılarının ve ABD'nin Yemen'e yönelik saldırılarının yoğunlaşmasının, Gazze Şeridi'ndeki günlük katliamlar ve Batı Şeria'daki işgal suçlarıyla eş zamanlı olarak gerçekleşmesinin, tehlikeli bir tırmanış olduğunu ve bu saldırganlığın büyüklüğüne uygun, birleşik bir Arap ve İslam duruşunu gerektirdiğini, düşmanın kibrine ve devam eden suçlarına bir son verilmesi gerektiğini" değerlendirdi.

Hamas, açıklamasının sonunda "Filistin'i ve Arap ve İslam ümmetinin onurunu savunan tüm direniş güçlerine" selam gönderdi.