İsrail güvenliğinde büyük sarsıntı
İsrail medyası, 65 yaşındaki bir İsraillinin İran için İsrail askeri üslerini, Hayfa Limanı'nı, Hayfa petrol rafinerilerini ve Nükleer Araştırma Merkezi'ni fotoğrafladığını bildirdi.
YDH- Israel National News’in bildirdiğine göre, İsrail Güvenlik Ajansı (ISA) ve polis, pazar günü yaptığı açıklamada, şubat ayında İsrail'in güneyindeki Netivot'tan 65 yaşındaki Edward Yusufov'un ciddi güvenlik ihlalleri şüphesiyle tutuklandığını duyurdu.
Soruşturma sonucunda Yusufov'un Dubai'de ikamet eden ve Azeri vatandaşı olduğunu iddia eden bir kişiyle irtibat halinde olduğu ve onun adına İsrail'in “hassas yerlerini” gözetlediği ve fotoğrafladığı tespit edildi.
Soruşturmanın bulgularına göre, şüphelinin fotoğrafladığı yerler arasında İsrail askeri üsleri, Hayfa Limanı, Hayfa petrol rafinerileri ve Nükleer Araştırma Merkezi vardı.
Buna ek olarak, Yusufov'un Azeri amirinin emriyle, düşman unsurların operasyonel ihtiyaçları için kullanmak üzere Hayfa Limanı'na bakan bir daire kiraladığı ortaya çıktı.
Israel National News, Yusufov’un, kripto para birimleri aracılığıyla ödeme alırken ve bağlantıyı gizli tutmak için çeşitli araçlar kullanırken görevleri yerine getirmeye devam ettiğini söyledi.
Haberde, soruşturma sonucunda “İran istihbaratının kendisini kullandığının” tespit edildiği ileri sürüldü.
Israel National News’e göre, Güney Bölge savcısının pazartesi günü Yusufov hakkında bir iddianame sunması bekleniyor.
İlgili Haberler
Afrika'da İsrail'in stratejik ağı: "İsrail Kuşağı"
06 Eylül 2026 13:20
İsrail ordusunda seküler tekel kırılıyor, intikam söylemi yayılıyor
06 Eylül 2026 12:49
İsrail'in Balkanlar'daki yeni müttefiki: Ayrılıkçı Sırp Cumhuriyeti
06 Eylül 2026 10:35
İsrail'de askerle polis arasında çatışma çıktı
06 Eylül 2026 05:00
