Sa’d Hariri ile Nebih Berri 4 ay sonra ilk kez görüştü

img
Sa’d Hariri ile Nebih Berri 4 ay sonra ilk kez görüştü YDH

SAAF-Hükümetteki 14 Martçı grubun en önemli lideri Sad Hariri, Meclis Başkanı Nebih Berri ile




SAAF-Hükümetteki 14 Martçı grubun en önemli lideri Sad Hariri, Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüştü.

 

Ülkedeki siyasi bunalımın sona erdirilmesi konusunda son derece önemli sayılan üç saatlik Hariri-Berri görüşmesi sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Suudi Arabistan’dan yeni dönen el-Mustakbel Partisi Lideri Sad Hariri, 14 Martçı müttefikleriyle düzenlediği görüşmeden önce basına yaptığı açıklamada siyasi bunalımın giderilebilmesi için çözüm arayışında olduğunu ifade etti.

 

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Hariri, “Bu bunalımı öyle bir şekilde çözmeliyiz ki kimse bundan dolayı zafer ilan etmemeli, kimse de yenilmiş sayılmamalı” diye konuştu.

 

Ne meclis çoğunluğunun ne de muhalefet partilerinin ülkeyi tek başına idare edebileceğini söyleyen Sad Hariri ile Meclis Başkanı Nebih Berri görüşmesinin Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad görüşmesinden sonra yapılması dikkat çekici bulundu.

 

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, aylar önce ulusal diyalog toplantılarının tekrar başlatılması için tüm siyasi grupları görüşmeye davet etmiş; fakat iktidardaki 14 Martçı grubun uzlaşmaz tutumu nedeniyle ülkede büyük bir siyasi bunalım yaşanmaya başlanmıştı.