Zebari: İran ve ABD Irak konusunda görüştü

img
Zebari: İran ve ABD Irak konusunda görüştü YDH

SAAF-Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Bağdat’ta düzenlenen uluslar arası konferansın başarılı




SAAF-Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Bağdat’ta düzenlenen uluslar arası konferansın başarılı ve yapıcı geçtiğini belirterek konferans çerçevesinde İran ve ABD temsilcilerinin Irak konusunda görüştüklerini söyledi.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğinde göre gazetecilere açıklamada bulunan Irak Dışişleri Bakanı Zebari, konferansın olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.

 

Toplantıda Irak’ta güvenlik ve istikrar konularının ele alındığını belirten Zebari, güvenlik, mülteciler ve petrol konularında uzmanlardan oluşan üç komitenin kurulmasına karar verildiğini belirtti.

 

İran ve ABD heyetlerinin Irak’taki güvenlik durumu konusunda görüşmelerde bulunduğunu da kaydeden Zebari, İran’ın ABD tarafından kaçırılan diplomatları konusunda da görüşmeler yapıldığını ifade etti.

 

Katılımcıların gelecekte bu toplantının devamının yapılması konusunda anlaşmaya vardığını belirten Zebari, konferansta Irak konusunun dışında başka bir meselenin gündeme gelmediğini söyledi.

 

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad da düzenlediği basın toplantısında İranlılarla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek İstanbul’da düzenlenecek olan Irak’a komşu ülkeler toplantısına ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın katılacağını söyledi.