İsrail’le Filistinliler arasında gizli görüşmeler

img
İsrail’le Filistinliler arasında gizli görüşmeler YDH

SAAF-Filistinli kaynaklar, İsraillilerle Filistinliler arasında gizli görüşmeler için yeni kanalların




SAAF-Filistinli kaynaklar, İsraillilerle Filistinliler arasında gizli görüşmeler için yeni kanalların oluşturulduğunu bildirdi.

 

Fars haber ajansına açıklamada bulunan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen Filistinli kaynaklar, İsrail Filistin arasındaki gizli görüşmelerde FKÖ Yürütme Komitesi üyesi Yaser Abdurabbih, eski Maliye Bakanı Selam Feyyaz, ve İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni’nin yer aldığını belirtti.

 

Bu üç yetkilinin geçtiğimiz haftalarda üç kez gizlice görüştüğünü belirten kaynaklar, görüşmelerde Kudüs’ün statüsü, Filistinli mültecilerin durumu ve Yahudi yerleşim merkezlerinin durumu gibi konuların ele alındığını ifade ettiler.

 

İsrail tarafı ise gizli görüşmeler yapıldığı yönündeki haberleri yalanlarken Yaser Abdurabbih ile Livni arasında yakın zamanda hiçbir görüşmenin olmadığını, iki yetkili arasındaki son görüşmenin aylar önce gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Filsitin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, 1993’te imzalanan Oslo anlaşmasının yeniden sürdürülmesi için görüşme kanallarının açılması gerektiğini belirtmişti.