Trump: Erdoğan, Suriye'de kimsenin yapamadığını yaptı
ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmede Türkiye-İsrail ilişkilerine değindi. Netanyahu, Türkiye ile çatışma istemediklerini belirtirken, Trump ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı övdü ve "Erdoğan'ı seviyorum, o da beni seviyor" dedi.
YDH - ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Oval Ofis'te bir araya geldi.
İkili, kameralar karşısında İran ve bölgesel konuları ele aldı.
Netanyahu, Türkiye'yi işaret ederek, "Suriye'nin İsrail'e saldırı için üs olarak kullanılmasını istemiyoruz. Türkiye ile çatışma da istemiyoruz. Trump'ın Erdoğan ile iyi ilişkileri var. Bize bu konuda yardımcı olmasını umuyoruz," ifadelerini kullandı.
Trump ise yaptığı açıklamada, İsrail'in Türkiye ile yaşadığı sorunları çözebileceğine inandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan ilişkilerini vurgulayan Trump, "Erdoğan'ı seviyorum, o da beni seviyor. Bu durum medyayı kızdırıyor," dedi.
Türkiye'nin Suriye politikasına da değinen Trump, "Erdoğan'a dedim ki, '2 bin yıldır kimsenin yapamadığını yaptın, Suriye'nin kontrolünü ele aldın.' Erdoğan gerçekten sağlam ve çok zeki biri. Başkasının başaramadığını o başardı," şeklinde konuştu.
Bunun yanı sıra Trump, Netanyahu'ya İsraillilerin Türkiye ile olası sorunları çözerken aklıselimle hareket etmeleri gerektiğini ilettiğini belirtti.
İlgili Haberler
Seçimlere 5 kala: Netanyahu stratejisini değiştirdi
22 Ekim 2026 23:34
İsrail güvenlik değerlendirmeleri: 'Husiler ciddi bir düşman, uzun sav…
22 Ekim 2026 23:05
İsrailli yetkili: Zaman geçtikçe İran’la savaş ihtimali artıyor
22 Ekim 2026 21:00
Walla: İsrail istihbaratı, Suudiler için Yemen'de hedef belirliyor
22 Ekim 2026 20:04
