Türkmen yetkililere terörist saldırı

img
Türkmen yetkililere terörist saldırı YDH

SAAF-Irak Türkmeneli Partisi Selahaddin il teşkilatı Başkanı Felah Medet ve partinin il meclis




SAAF-Irak Türkmeneli Partisi Selahaddin il teşkilatı Başkanı Felah Medet ve partinin il meclis üyesi adayı Selah Medet’e bugün Himrin bölgesinde terörist bir saldırı düzenlendi.

 

Selah Medet ve Kardeşi Kasım Medet’in hayatını kaybettiği terörist saldırı Türkmeneli Partisi tarafından yayınlanan bir bildiriyle kınandı.

 

Partiden yapılan açıklamada mezhep saldırısı görüntüsü verilen bu terörist saldırının Tuz ilçesini idari yönden Selahaddin ilinden koparmayı amaçladığı ifade edildi.

 

Türkmeneli Partisi tarafından yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

 

Partimizin Selahattin İl Teşkilatı Başkanı Felah Medet ve Selehattin İl Meclis üyeliği adayımız Selah Medet ve kardeşleri Kasım Medet‘in içinde bulundukları araba teröristlerce bugün Himrin bölgesinde taranmış olup, Selah Medet ve Kasım Medet olay yerinde şehit olurken İl Başkanımız Felah Medet ise kaçırılmıştır.

 

Olayı yapanları şiddetle kınıyor, şehitlerimizin ailelerine ve Türkmen halkına başsağlığı diliyoruz. Selahattin İl Başkanımız Felah Medet’in bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz.

 

Türkmen Tuz halkına yapılan  bu menfur  saldırıların nedeni her ne kadar  mezhep çatışması olarak lanse edilse de  asıl amaç Tuz İlçesini idari yönden  Selahattin İl Vilayetinden  koparıp başkaları tarafından  kolayca yutabilme gayesidir.

 

Türkmen kuruluşlarının ve Türkmen halkının dikkatlerini bu yöne çekerken, Selehattin Vilayetinde yaşayan kardeş Arap halkının da bu gibi oyunlara alet olmamalarını diliyoruz.

 

Bir kez daha vurgulamak istiyoruz; Türkmen bölgelerinde yapılan terörün amacı Irak’ın genelinden farklıdır.

 

Irak’ı yönetenlerin ve ilgili merkezlerin bu konudaki tezgahların farkına varıp gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz.

 

Ayrıca Türkmen Tuz İlçesi halkının Selehattin Vilayet Merkezi Tikrit’te yapacakları resmi işlem ve muamelelerin  bir süre Tuz İlçesinde Valiliğe vekaleten bir birim tarafından yürütülmesi halinde söz konusu ilçeden İl Merkezine gidişleri azaltacağından dolayı olaylara kısmen engel olacaktır. Selahattin İl Meclisinin bu hususta geçici bir tedbir almasını bekliyoruz.