Hamas: Filistinlilerin umudu Riyad’daki Arap zirvesi

img
Hamas: Filistinlilerin umudu Riyad’daki Arap zirvesi YDH

SAAF-Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Filistinlilerin umutlarını Riyad’da




SAAF-Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Filistinlilerin umutlarını Riyad’da düzenlenecek olan Arap zirvesine bağladıklarını belirtti.

 

Hamas’a ait Filistin Enformasyon Merkezi’nin bildirdiğine göre Riyad’da yapılacak olan Arap zirvesinin son derece önemli olduğunu belirten Dr. Musa Ebu Merzuk, bu zirvede Mekke Anlaşması’nın da gündeme geleceğini söyledi.

 

Hamas’ın Mekke Anlaşması’nı imzalayarak Arap ülkeleriyle uluslar arası güçlerin Filistin Yasama Meclisi seçimlerinin sonucunu tanımasını sağladığını ve bunun büyük bir kazanım olduğunu belirten Ebu Merzuk, Arap ülkelerinden Filistin konusundaki yükümlülüklerine bağlı olmalarını istedi.

 

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le gittiği Yemen’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Ebu Merzuk, Arap ülkelerinin Filistin hükümeti konusundaki son tutumunun olumlu olduğunu belirterek bu tutumun güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Arap liderlerinden Filistin hükümetiyle doğrudan temas kurmalarını beklediklerini söyleyen Musa Ebu Merzuk, “Mekke’de siyasi ilkelerimizi değiştirmedik, Mekke’ye gittiğimiz ilkelerle, Mekke’den geri döndük” dedi.

 

Ebu Merzuk İsrail’in tanınması yönündeki isteklerin de gayri ahlaki, gayri siyasi ve gayri kanuni olduğunu belirtti.