Irak Konseyi ve Sadr’dan Allavi oluşumuna tepki

img
Irak Konseyi ve Sadr’dan Allavi oluşumuna tepki YDH

SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi ve Sadr grubu, Zalmay Halilzad ve İyad Allavi




SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi ve Sadr grubu, Zalmay Halilzad ve İyad Allavi tarafından başlatılan yeni hükümet oluşumuna tepki gösterdi.

 

Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi milletvekillerinden Celaleddin es-Sagir, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad ve el-Irakıye Lideri İyad Allavi’nin diğer gruplarla anlaşarak yeni hükümet kurma çabalarına tepki göstererek Birleşik Irak İttifakı, mevcut hükümete karşı atılan adımlara sonuna kadar mücadele edeceğini ve Irak hükümetinin belli kişiler tarafından ele geçirilmesine izin vermeyeceğini söyledi.

 

Fazilet Partisi’nin Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrılmasına da değinen Sagir, “Çeşitli grupların Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrılması, İttifak üzerinde hiçbir olumsuz etkisi olmayacaktır, İttifak, gönüllü parti ve grupların üyeliğini kabul etmektedir” dedi.

 

Irak parlamentosundaki Sadr grubu milletvekillerinden Nisar er-Rubai de Sadr grubunun Birleşik Irak İttifakı’nın onay verdiği her grup ve partiyle işbirliği yapacağını belirterek, Sadr grubunun daima Birleşik Irak İttifakı’nın çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ifade etti.