Kremlin sözcüsünden Putin-Trump görüşmesi açıklaması
Kremlin, Putin ile Trump arasındaki olası telefon görüşmesini "teorik" olarak tanımladı.
YDH- Interfax haber ajansı, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'a atıfta bulunarak, Putin'in cuma günü özel temsilci Steve Witkoff ile görüşmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesinin "teorik olarak mümkün" olabileceğini bildirdi ancak Peskov, görüşme için belirli bir zaman belirtmedi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın özel elçisi Steve Witkoff, Trump'ın Rusya'ya "harekete geç" demesinin ardından Cuma günü St. Petersburg'da Ukrayna konusunda bir barış anlaşması arayışı hakkında Başkan Vladimir Putin ile görüştü.
Putin, müzakerelerin başlangıcında St. Petersburg'daki başkanlık kütüphanesinde Witkoff'u selamlarken devlet televizyonunda gösterildi.
Izvestia haber ajansı daha önce Witkoff'un Putin'in yatırım elçisi Kirill Dmitriev eşliğinde şehirdeki bir otelden ayrıldığına dair bir video yayınladı.
Witkoff, Rus tarafında Arktik'te ve Rus nadir toprak minerallerinde potansiyel ortak yatırımlar konusunda görüşmeler sürerken, Moskova ve Washington arasındaki inişli çıkışlı yakınlaşmada kilit bir figür olarak ortaya çıktı.
İlgili Haberler
NYT: Eski CIA direktörü Rus İHA'sından kıl payı kurtuldu
14 Eylül 2026 10:03
Tahran’ın gözü Rusya’nın yeni nesil silahlarında
13 Eylül 2026 19:42
Putin’den Avrupa’ya: Ukrayna’ya asker göndermek Rusya ile savaş demek
13 Eylül 2026 13:47
İran'daki Buşehr Nükleer Santrali'ne Rus uzman takviyesi
12 Eylül 2026 23:39
