Son Dakika
İnşa

Beyaz Saray'dan İran'a: “Ya kabul edeceksiniz ya bedel ödeyeceksiniz”

11 Nisan 2025 Bu sayfayı yazdır

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, yarın başlayacak dolaylı görüşmelerde ABD Başkanı Donald Trump’ın ana talebinin İran’ın nükleer silah edinmemesi olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray'dan İran'a: “Ya kabul edeceksiniz ya bedel ödeyeceksiniz”
Beyaz Saray'dan İran'a: “Ya kabul edeceksiniz ya bedel ödeyeceksiniz” YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, İran’ın Cumartesi günü başlayacak olan nükleer görüşmelerde Başkan Donald Trump’ın taleplerini kabul etmemesi durumunda "büyük bedel ödeyeceklerini" uyardı.

Cuma günü Beyaz Saray’daki basın toplantısında NBC News’ten Kelly O’Donnell, "İranlılar doğrudan yüz yüze görüşmeler istemiyor, bunun yerine ayrı odalarda olup mesajların birbiri arasında iletildiği mekik diplomasisi istiyorlar. Başkan bu düzenleme hakkında ne düşünüyor? Görüşmelerdeki temel amaç nedir?" diye sordu.

Leavitt, Trump’ın yüz yüze görüşmeleri tercih ettiğini ve ana talebinin İran’ın asla nükleer silah edinmemesi olduğunu belirtti.

Haber içi

Bu talep kabul edilmezse, Leavitt, "tüm seçeneklerin masada olacağı" mesajını vereceklerini söyledi.

Leavitt şunları söyledi:

"Başkan İranlılara tüm seçeneklerin masada olduğunu belirtti. İran’ın bir seçim yapması gerekiyor, ya Başkan Trump’ın taleplerini kabul edecekler ya da büyük bedel ödeyecekler. Başkan bu konuda çok kararlı."

İlgili Haberler