ABD’den Sadr kentinde geniş çaplı arama operasyonu

img
ABD’den Sadr kentinde geniş çaplı arama operasyonu YDH

SAAF-Sadr kentinde düzenlenen ABD karşıtı gösterinin ardından Amerikan askerleri bugün kentte




SAAF-Sadr kentinde düzenlenen ABD karşıtı gösterinin ardından Amerikan askerleri bugün kentte geniş çaplı arama operasyonu başlattı.

 

ABD askerlerinin zırhlı araçların desteğinde Mukteda Sadr’a bağlı Sadr bürosu yakınlarındaki mahalleleri kuşattığı bildiriliyor.

 

Kuşatılan mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken Amerikan askerlerinin, Irak askerleriyle birlikte ev ev arama yaptıkları ifade ediliyor.

 

İrna haber ajansına açıklama yapan Iraklı bir güvenlik yetkilisi, bunun ABD ile Irak Savunma Bakanlığı’nın işbirliği ile gerçekleştirilen rutin bir operasyon olduğunu kaydetti.

 

Dün Cuma namazından sonra Sadr kentinde gösteri yapan binlerce Iraklı ABD’nin sadr kentinde kurmayı düşündüğü askeri üssü protesto etmişti.

 

Öte yandan Londra’da yayınlanan Şarku’l- Evsat gazetesi, Mukteda Sadr’ın bir bildiri yayınlayarak, Sadr kenti sakinlerinden ABD ile işbirliği yapmamalarını istediğini duyurdu.

 

Sadr bürosu tarafından okunan bildiride Bağdat güvenlik planı konusunda işbirliği yapıldığı yönündeki haberler yalanlanarak Mukteda Sadr’ın “Amerikalılar bizim düşmanımızdır ve biz onlarla işbirliği yapmayacağız” dediği nakledildi.