Yemen Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki Filistin’in güneyindeki Nevatim Hava Üssü’nü son saatler içinde ikinci kez hedef aldığını açıkladı.

YDH- Bugün, Yemen Silahlı Kuvvetleri resmi açıklamasında, işgal altındaki Filistin'in güneyindeki Nevatim Hava Üssü’nü hedef alan bir askeri operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu.
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, operasyonun hipersonik bir balistik füze ile gerçekleştirildiğini ve hedeflerin başarıyla vurulduğun belirtti.
Açıklamada şu önemli mesajlar da yer aldı:
Yemen güçleri, "Amerikan saldırganlığına" karşı direnişi sürdüreceklerini ifade etti.
Askeri kapasitelerini geliştirme çalışmalarının kesintisiz devam edeceğini vurguladı.
Gazze'ye yönelik saldırılar durdurulana ve abluka kaldırılana kadar savunma ve destek operasyonlarının devam edeceği belirtildi.
Yetkililer, bu açıklamanın, bölgedeki gerilimin yeni bir boyuta taşındığını ve Yemen’in Filistin direnişine doğrudan destek vermeye devam edeceğini gösterdiğini söylüyor.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail'in Nevatim Hava Üssü’ne son saatler içinde ikinci kez operasyon gerçekleştirdi.
Cumartesi günü, Yemen güçleri aynı hava üssünü "Filistin 2" tipi hipersonik balistik füze ile hedef almıştı. Yemen kaynaklarına göre, bu saldırıda İsrail işgal güçlerinin hava savunma sistemleri füzeyi engellemekte başarısız oldu.
İsrail medyası da bugün erken saatlerde, işgal altındaki Filistin’in Vadi el-Arabe ve Ölü Deniz bölgesinde uyarı sirenleri çaldığını bildirdi.
Füzenin hedeflerine ulaşmadan önce “başarıyla durdurulduğunu” iddia eden İsrail askeri sözcüsü, “muhtemel hedeflerin” Filistin-Ürdün sınırına yakın olduğunu açıkladı.