Zevbai’nin sağlık durumu konusunda çelişkili açıklamalar

img
Zevbai’nin sağlık durumu konusunda çelişkili açıklamalar YDH

SAAF-Evine yapılan bir intihar saldırısında yaralanan Irak’ın Sünni Başbakan Yardımcısı




SAAF-Evine yapılan bir intihar saldırısında yaralanan Irak’ın Sünni Başbakan Yardımcısı Selam el-Zevbai’nin sağlık durumu konusunda çelişkili açıklamalar yapılıyor.

 

Bağdat güvenlik planı ile ilgili resmi sözcü General Kasım Ata el-Musevi, el-Arabiya televizyonuna verdiği demeçte “Biraz önce Selam el-Zevbai’nin kaldırıldığı hastenedeki yetkililerle telefon görüşmesi yaptım, bana, Zevbai’nin ameliyat edildiğini ve sağlık durumunun kritik olduğunu söylediler” dedi.

 

El-Cezire televizyonu ise Selam el-Zevbai’nin bürosundan edindiği bilgilere dayanarak Zevbai’nin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti.

 

Reuters haber ajansı ise Başbakan Nuri el-Maliki’nin, kaldırıldığı “Yeşil Bölge”deki Amerikan askeri hastanesinde Selam el-Zevbai’yi ziyaret ettiğini bildirerek Başbakan Maliki’nin Zevbai ile görüştüğünü, yaralı olmakla birlikte sağlık durumunun iyi olduğunu söylediğini ifade etti.

 

Öte yandan Irak parlamentosundaki en büyük Sünni grup olan Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi de, el-Cezire televizyonuna bir demeç vererek Zevbai’nin bir camide saldırıya uğradığı yönündeki haberleri yalanlayarak, “basında yer alan haberlerin aksine Zevbai, cami içinde saldırıya uğramadı, bir intihar komandosunun evine düzenlediği saldırıda yaralandı, onun camide yaralandığına ilişkin haberler doğru değil” dedi.

 

Zevbai’ye yapılan saldırıda, Zevbai’nin danışmanlarından Müfid Abduzzehra’nın öldüğü, beraberindeki 15 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ölenler arasında Zevbai’nin kişisel korumasının da bulunduğu bildiriliyor.

 

Selam el-Zevbai, Adnan Duleymi’nin liderliğini yaptığı Irak Ulusal Kongresi adlı grubun üyesi olarak Irak Başbakan Yardımcılığı yapıyor.