Arap zirvesine Arap olmayan 4 ülke davet edildi

img
Arap zirvesine Arap olmayan 4 ülke davet edildi YDH

SAAF-28 Mart’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da toplanması beklenen Arap zirvesine




SAAF-28 Mart’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da toplanması beklenen Arap zirvesine aralarında Türkiye’nin de bulunduğu dört Arap olmayan ülke liderinin de davet edildiği bildirildi.

 

Amerika’dan yayın yapan Radyo Ferda’nın haberine göre Arap Birliği, Türkiye, Pakistan, Endonezya ve Malezya devlet veya hükümet başkanlarını Riyad’da düzenlenecek olan zirve toplantısına katılmaya davet etti.

 

Radyo Ferda’nın haberine göre zirvede Suudi Arabistan tarafından Filistin için önerilen barış planı ana gündem maddesini oluşturacak.

 

Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Endonezya, Malezya ve Türkiye, 25 Şubat’ta Pakistan Devlet Başkanı Perviz Müşerref’in girişimiyle İslamabat’ta toplanmış, ana gündem maddesini Arap barış planının oluşturduğu belirtilen toplantı, İran ve Suriye’nin davet edilmemesi sebebiyle bu ülkelerden tepki görmüştü.

 

Suudi Arabistan tarafından 2002 yılında Beyrut’ta yapılan Arap zirvesinde önerilen barış planı, İsrail’in 1967 topraklarında kurulacak bağımsız bir Filistin devletini tanıması karşılığında Arap ülkelerinin İsrail’le ilişkilerini normalleştirmesini öngörüyor.

 



Makaleler

Güncel