Sünni aşiretlerle silahlı gruplardan el-Kaide’ye karşıtı cephe
SAAF-Diyala ilindeki bazı aşiret liderleri, Diyala’nın ve el-Enbar’ın el-Kaide örgütünden
SAAF-Diyala ilindeki bazı aşiret liderleri, Diyala’nın ve el-Enbar’ın el-Kaide örgütünden temizlenmesi için bir komite oluşturmaya çalıştıkları bildirildi.
El-Mutemer gazetesinin haberine göre Irak uzlaşma kurulundan bir yetkili, Diyala’daki bazı silahlı grupların bir araya gelerek bölgedeki aşiret liderleriyle birlikte el-Kaide örgütüne karşı mücadele etme kararı aldıklarını bildirdi.
Irak Başbakanlığı danışmanlarından Kerim Necati de Irak Ulusal Diyalog Bakanı Ekrem el-Hekim’le Irak ulusal uzlaşma komitesine bağlı bazı üyelerin Diyala ilindeki bazı aşiret liderleriyle ve bölgedeki bazı silahlı grupların liderleriyle görüşmeler yaptığını belirterek el-Kaide’ye karşı ortak bir cephe oluşturmaya çalıştığını söyledi.
İlgili Haberler
Irak’ta Haşdi yasası çıkmazı ve İran’a saldırı uyarısı
02 Kasım 2026 11:45
Süleymaniye’ye taşınan İranlı Kürt terör örgütleri silahsızlandırıldı
02 Kasım 2026 10:54
ABD, İsrail’e İran’ı Irak hava sahasından vurma izni verdi
02 Kasım 2026 10:38
ABD, Irak'ın hava savunma sistemi almasını engelliyor
31 Ekim 2026 19:10
