Arap dünyasının sorunu ABD’nin verdiği rolü oynamak

img
Arap dünyasının sorunu ABD’nin verdiği rolü oynamak YDH

SAAF-Lübnan’ın etkili dini mercilerinden Muhammed Hüseyin Fadlullah, Arap dünyasının en büyük




SAAF-Lübnan’ın etkili dini mercilerinden Muhammed Hüseyin Fadlullah, Arap dünyasının en büyük sorununun ABD tarafından dayatılan bölgesel rolleri oynamak olduğunu söyledi.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesine bir demeç veren Fadlullah, 28 Mart’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak olan Arap zirvesinde Arap dünyasının karmaşık sorunları konusunda çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

 

“Şu an Arap dünyasının sıkıntısını çektiği en büyük sorun, Arap ülkelerinin ABD tarafından dayatılan rolleri oynamasından kaynaklanmaktadır” diyen Allame Fadlullah, ABD’nin ortaya koyduğu planlarla çıkarları doğrultusunda bölgede kendi rolünü artırmaya çalıştığını ifade etti.

 

Amerika’nın her ülkede bir iç sorun çıkararak bu ülkelerin Arap ve İslam dünyasının sorunları konusunda rol oynayamamasını sağlamaya çalıştığını belirten Fadlullah, “Lübnan’da yaşanan son gelişmeler de şunu ortaya koymaktadır ki ABD, Lübnan’da sorunun çözülmesini bir kez daha engellemeye çalışmıştır. ABD, Arap ülkelerinin kendi istediğinin ötesinde bir rol oynamasını istememektedir” dedi.

 

Amerika’nın Arap ülkelerine İsrail yerine İran’ı bir düşman olarak görmeleri için baskı yaptığını belirten Fadlullah, Arap zirvesinin sorunların çözümü konusunda dürüst hareket etmemesi durumunda başarısız olacağını kaydetti.

 

Fadlullah, “Bu zirveden önemli bölgesel sorunlar karşısında ciddi bir bildiri çıkmalıdır” diyerek böylesi bir bildirinin çıkmaması durumunda bunun olumsuz sonuçlar doğuracağını ve İran Arap ilişkilerini daha da karmaşık hale getireceğini ifade etti.