Direnişe Vefa İttifakı milletvekili Hüseyin Cişşi, ABD Elçi Yardımcısı Morgan Ortagus'un Lübnan ziyaretinden olumlu bir sonuç beklemediklerini belirtti. Cişşi, ABD'yi İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında suç ortağı olmakla suçlayarak, Lübnan devletini egemenliğini ve vatandaşlarını korumaya çağırdı.

YDH - Lübnan meclisindeki Hizbullah'a bağlı Direnişe Vefa İttifakı milletvekili Hüseyin Cişşi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilci Yardımcısı Morgan Ortagus'un Lübnan'a yapacağı ziyaretin ülkeye hayır getirmeyeceğini belirtti.
Güney Lübnan'daki Sıddikin kasabasından açıklamalarda bulunan Cişşi, ABD'nin başkalarına dikte ettirdiği talimatların kendilerini bağlamadığını, aksine ABD'den çekinen ve bölgeyi boyunduruk altına alıp zenginliklerini yağmalamayı amaçlayan projesiyle özdeşleşenleri bağladığını ifade etti.
'ABD, İsrail projesinin ortağıdır'
El-Ahbar gazetesinin aktardığına göre Cişşi, "Amerika Birleşik Devletleri, İsrail projesini tamamen benimsemiştir ve Lübnan'a yönelik öldürme, yıkım ve saldırganlıkta onun temel ortağıdır," dedi.
Lübnan'ın "hiçbir ahde veya misaka uymayan cani ve barbar bir düşmanla" karşı karşıya olduğunu vurgulayan Cişşi, düşmanın tarihinin "ahitleri bozmakla, uluslararası kararlara, Birleşmiş Milletler misaklarına ve insan hakları beyannamesine uymamakla dolu" olduğunu söyledi.
'Ateşkese rağmen saldırılar sürüyor'
Hüseyin Cişşi, "Ateşkes anlaşmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen Siyonist düşman, Lübnan'a yönelik günlük saldırılarına devam ederek vatandaşları öldürmekte ve egemenliği sürekli olarak ihlal etmektedir," diye konuştu.
Cişşi, devleti vatanı ve vatandaşları koruma sorumluluğunu üstlenmeye çağırarak, "Devletin yetersiz müdahaleleri kâfi değildir. Egemenliğimize ve kanımıza yönelik bu tecavüzün süresiz devam etmesi kabul edilemez," ifadelerini kullandı.
Milletvekili Cişşi, sözlerini şöyle tamamladı: "Sabrın sınırları vardır. Onurlu, sabırlı ve fedakâr halkımız kendini, toprağını ve onurunu savunmaktan çekinmeyecektir."