Almanya'dan Filistin devletini tanımaya ret
Almanya Dışişleri Bakanı Johan Wadephul, Filistin devletini şu an tanımayı "yanlış bir işaret" olarak değerlendirdiğini bildirdi. Wadephul, bu sürecin İsrail ile Filistinliler arasındaki müzakerelerle tamamlanması gerektiğini belirtti.
YDH - Almanya Dışişleri Bakanı Johan Wadephul, bugün yaptığı açıklamada, Filistin devletinin şu an tanınmasının "yanlış bir işaret" olacağını bildirdi.
Berlin'de İsrailli mevkidaşı Gideon Saar ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Wadephul, Filistin devleti için sürecin İsrail ve Filistinliler arasındaki müzakereler çerçevesinde tamamlanması gerektiğini ifade etti.
Wadephul, "Filistin devletinin şu an tanınmasının yanlış bir işaret olacağını düşünüyoruz," dedi.
Almanya'nın İsrail'in Hamas'a ve diğer "düşmanlarına" karşı kendini savunma hakkını desteklediğini yineleyen Bakan, "Almanya, İsrail'e silah teslimatı yoluyla desteğini elbette sürdürecektir, bu hiçbir zaman şüphe konusu olmamıştır," diye ekledi.
Bununla birlikte, Wadephul Batı Şeria'daki "çok gergin durumdan" duyduğu endişeyi dile getirdi.
Almanya hükümetinin yeni İsrail yerleşimlerini "uluslararası hukuka göre yasa dışı" kabul ederek reddettiğini vurguladı.
Almanya Dışişleri Bakanı ayrıca, Gazze Şeridi'ndeki sivillere ulaşan yardımların "çok az" olduğunu belirtti.
Wadephul, uluslararası hukuka uygun olarak Gazze'ye "kısıtlamasız insani yardım erişimine izin verilmesi" yönündeki acil talebini yinelediğini kaydetti.
Geçtiğimiz yıl İspanya, İrlanda ve Norveç Filistin devletini tanımış, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise kısa süre önce bu fikre desteğini açıklamıştı.
Bu durum, İsrail'in Macron'u "Yahudi devletine karşı Haçlı Seferi" başlatmakla suçlamasına neden olmuştu.
İlgili Haberler
İsrail güçleri Batı Şeria ve Kudüs’te baskınlarını sürdürdü
07 Kasım 2026 10:01
Savaşın ardından Gazze’de yağmur da tehdide dönüştü
07 Kasım 2026 09:53
Gazze'deki işbirlikçi milislerin iç yüzünü dört kişi anlattı
06 Kasım 2026 15:25
İsrail ordusu korumasındaki yerleşimciler Eriha’da evleri gasbetti
06 Kasım 2026 14:07
