Sinyore’nin tasarısını mecliste teslim alacak kimse bulunamadı

img
Sinyore’nin tasarısını mecliste teslim alacak kimse bulunamadı YDH

SAAF-Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore, Refik Hariri cinayeti için kurulması öngörülen uluslar arası




SAAF-Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore, Refik Hariri cinayeti için kurulması öngörülen uluslar arası mahkeme tasarısını meclise sevk etti.

 

Lübnan Başbakanlığından yapılan açıklamada Hariri cinayeti ile ilgili uluslar arsası mahkeme kurulması ile ilgili tasarıyı meclise Eğitim ve Öğretim Bakanı Halid Kabbani’nin götürdüğünü ama mecliste tasarıyı teslim alacak hiçbir yetkilinin bulunamadığını açıkladı.

 

İrna haber ajansının bildirdiğine göre tasarının meclise teslim edilememesi üzerine hükümetin resmi yazışmalar yoluyla meclise teslimini sağlamaya çalıştı ama bu kez de yazışmaları iletecek yetkililer meclise girmeyi başaramadı.

 

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore daha önce yaptığı açıklamada, “Refik Hariri cinayetiyle ilgili kurulacak uluslar arası mahkeme ilgili yasa mecliste kabul edilmelidir, şu an bunun BM’nin 7. maddesi kapsamında kabul edilmesini bir tarafa bırakmalıyız” demişti.

 

14 Martçıların en büyük grubunun lideri Saadeddin Hariri, AB parlamentosuyla Lübnan meclisi içerisindeki dostları aracılığıyla BM’nin 7 maddesi kapsamında Refik Hariri cinayetiyle ilgili bir uluslar arası mahkeme kurulmasını sağlamaya çalışmıştı.

 

BM’nin 7. maddesi, Güvenlik Konseyi’nden çıkan bir kararı uygulamak istemeyen bir ülkeye askeri güç kullanılmasına imkan tanıyor.