Fed başkanlığı için kulislerde Hazine Bakanı Bessent'in adı konuşuluyor

img
Fed başkanlığı için kulislerde Hazine Bakanı Bessent'in adı konuşuluyor YDH

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent'in adı, bir sonraki Merkez Bankası (Fed) başkanı olması için hem Trump yönetimi içinden hem de dışından güçlü bir şekilde destekleniyor. Trump, görev süresi Mayıs 2026'da dolacak olan mevcut Başkan Jerome Powell'ın yerine geçecek ismi 'çok yakında' açıklayacağını belirtti.




YDH - Bloomberg'in kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump yönetimi içinde ve dışında, Hazine Bakanı Scott Bessent'in bir sonraki Merkez Bankası (Fed) başkanı olması yönünde yoğun bir kulis faaliyeti yürütülüyor.

Haberde, bu pozisyon için adaylarla resmi görüşmelerin henüz başlamadığı bilgisine yer verildi.

Bessent, konuya ilişkin ajansa yaptığı açıklamada, "Washington'daki en iyi işe" sahip olduğunu ve başkanın "ekonomi ve Amerikan halkı için en iyisinin kim olduğuna" karar vereceğini ifade etti.

Trump destekçisi ekonomistten farklı aday önerisi

Öte yandan, Trump'ı destekleyen ekonomist Arthur Laffer, para politikasının Hazine Bakanı Bessent'in uzmanlık alanı olmadığını belirterek, "Onun zaten bir işi var," dedi.

Laffer, bu görev için en iyi adayın, 2006'dan 2011'e kadar Fed'in yönetim kurulunda görev yapmış olan Kevin Warsh olacağını savundu.

Trump 6 Haziran'da yaptığı açıklamada, mevcut Fed Başkanı Jerome Powell'ın yerine geçecek ismi "çok yakında" kamuoyuna duyuracağını söyledi. Powell'ın görev süresi Mayıs 2026'da sona eriyor.