Sadr: Iraklılar arasındaki çatışmalardan ABD sorumlu

img
Sadr: Iraklılar arasındaki çatışmalardan ABD sorumlu YDH

SAAF-Irak’ın etkili siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Mehdi Ordusuna ve Irak güvenlik güçlerine




SAAF-Irak’ın etkili siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Mehdi Ordusuna ve Irak güvenlik güçlerine çağrıda bulunarak Divaniye’de yaşanan çatışmalara son verilmesini istedi.

 

Irak güvenlik güçleriyle Mehdi Ordusu arasında yaşanan çatışmaların ABD’nin bir fitnesi olarak niteleyen Sadr, çatışmaların bunu planlayan ABD’nin lehine olduğunu söyledi.

 

Necef’teki bürosu aracılığıyla açıklamada bulunan Mukteda Sadr, Irak güvenlik güçleriyle kendisine bağlı Mehdi Ordusu’nu çatışmalara son vermeye çağırarak “çatışmalar, bunu planlayan ABD’nin çıkarınadır, Irak’ın artık kan dökülmesine tahammülü kalmamıştır” dedi.

 

Irak polisinden ABD’yle birlikte hareket etmemesini de isteyen Mukteda Sadr, “Amerikalılar, doğrudan veya dolaylı olarak fitne çıkarmaya çalışmaktadır. Divaniye’de yaşanan çatışmalar da Iraklıları birbiriyle çatıştırmak için işgalcilerin planladığı bir fitnedir” dedi.

 

ABD ordusuyla Irak güvenlik güçlerinin Mukteda Sadr'a bağlı Mehdi Ordusu'na karşı Divaniye'de başlattığı operasyonlar üç gündür devam ediyor.