Tel Aviv-Washington: Gerginliği sürdürme niyetimiz yok
İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’a yönelik saldırıların sınırlı kalacağını belirtti; Trump da benzer şekilde, İran karşılık vermezse çatışmayı sona erdirmek istediğini söyledi.
YDH- İsrailli gazeteci Barak Ravid’in aktardığına göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında işgal varlığının İran’a karşı yürütülen operasyonları sınırlı tutma niyetini açıkladı.
Netanyahu, “Yıpratma savaşına sürüklenmeyeceğiz. Hedeflerimize ulaştığımızda, çatışmalar sona erecek.” ifadelerini kullandı.
Netanyahu’nun ABD ile İsrail arasında yürütülen üst düzey koordinasyonun da seyrine işaret ediyor.
Ravid'e göre, ABD Başkanı Donald Trump da Netanyahu’yla yaptığı görüşmede benzer bir yaklaşım sergiledi.
Trump’ın Netanyahu’ya, “Savaşı sürdürmek istemiyorum. İran cevap vermezse, bitirmek istiyorum.” dediği aktarıldı.
İki yetkiliden yapılan bu son açıklamalar, İran’ın olası sert yanıtından ve bölgesel savaşın kontrol dışı büyümesinden duyulan kaygıya işaret ederken hem Tel Aviv hem Washington cephesi, siyasi ve diplomatik olarak “zafer ilan edip masadan kalkma” arayışında gibi duruyor.
İlgili Haberler
İsrailli yetkili: Ordu, İran-ABD geriliminin çatışmaya dönüşmesine haz…
02 Ekim 2026 17:28
Batı Netanyahu’yu neden gözden çıkardı?
01 Ekim 2026 23:38
İsrail askerleri izinlerini alamayınca komutanı şikâyet etti
01 Ekim 2026 23:16
Trump'ın damadı Gazze'de arabulucu, İsrail'de silah yatırımcısı
01 Ekim 2026 22:46
