Son Dakika
İnşa

AB: Hürmüz Boğazı'nın kapatılması kimse için iyi olmaz

23 Haziran 2025 Bu sayfayı yazdır

Avrupa Birliği (AB), İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatma ihtimalini "büyük bir tehdit" olarak değerlendiriyor. AB diplomasi şefi Kaja Kallas, birlik dışişleri bakanlarının İran-İsrail geriliminde diplomatik çözüm olanaklarını görüşeceğini açıkladı.

AB: Hürmüz Boğazı'nın kapatılması kimse için iyi olmaz
AB: Hürmüz Boğazı'nın kapatılması kimse için iyi olmaz YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH - Avrupa Birliği (AB), İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatma olasılığını "büyük bir tehdit" olarak gördüğünü ve bu nedenle birlik dışişleri bakanlarının çatışmaya diplomatik bir çözüm bulma imkanlarını görüşeceğini açıkladı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, AB dışişleri bakanlarının özellikle gerilimin tırmanması tehdidinden endişe duyduğunu belirterek, "bunun sonuçları çok büyük olabilir," dedi.

Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına özel olarak dikkat çeken Kallas, bu durumun "büyük bir tehdit oluşturduğunu ve kimse için iyi olmayacağını" vurguladı.

Haber içi

Kallas ayrıca, Avrupa Birliği'nin İran ile İsrail arasındaki çatışmada diplomatik bir çözümden yana olduğunu ifade etti.

Hürmüz Boğazı kararı parlamentodan geçti

ABD'nin saldırılarının ardından İran, dünya piyasalarına petrol sevkiyatının yapıldığı Hürmüz Boğazı'nı kapatma tehdidinde bulundu.

Aynı gün İran parlamentosu, boğazın kapatılmasını onayladı. Ancak boğazın kapatılmasına ilişkin nihai kararın, ülkenin Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından alınacağı belirtildi.

İlgili Haberler