Peşmerge Komutanlığı, Türkye’nin operasyon tehditlerini ciddiye almıyoruz

img
Peşmerge Komutanlığı, Türkye’nin operasyon tehditlerini ciddiye almıyoruz YDH

PUKmedia-Kürdistan Peşmerge Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Cabar Yaver, Türkiye’nin




PUKmedia-Kürdistan Peşmerge Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Cabar Yaver, Türkiye’nin Kürdistan bölgesine yönelik operasyon düzenleme tehdinin gündeme gelmesiyle Peşmerge güçlerinin sınır hattına ve Şengar bölgesine konuşlandırdığı şeklindeki haberleri yalanladı. Sözcü, Türkiye’nin bölgeye sınır ötesi operasyon düzenleme   ihtimalini vermedi, yapılan tehditleri de ‘seçim progagandası’ olarak değerlendirdi.

 

Türk devlet yetkililerinin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik ‘operasyon’ düzenleme tehditleri ve sınır hattına askeri yığınak devam ederken, Kürdistan Peşmerge Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Cabar Yaver, PUKmedia’ya yaptığı açıklamada, basında yer alan Kürtlerin de olası bir sınır ötesi operasyona karşı sınıra yakın bölgelere büyük bir peşmerge yığınağı yaptığı şeklindeki haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

 

Cabar Yaver; “Şengar bölgesi ve sınır hattına şimdiye kadar peşmerge gönderme, güç toplama veya peşmergeleri alarıma geçirme konusuda her hangi bir karar almış değiliz.” dedi.

 

Peşmerge güçlerini Türkiye’nin sözlü tehditlerine karşı olağanüstü duruma getirmeye gerek duymadıklarını söylenen Kürdistan Peşmerge Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Cabar Yaver; “Türk yetkililerinin son günlerdeki basına yansıyan tehditlerini ciddiye almadık. Çünkü Türk Hükümeti’nin Kürdistan bölgesine saldıracağına ve sınır ötesi operasyon düzenleyeceğine inanmıyoruz. Bu tehditler, Türkiye’nin kendi iç meseleleriyle ilgildir. Özellikle de bunu seçim propagandası olarak görüyoruz.” diye konuştu.

 

Peşmerge Komutanlığı sözcüsü, Türk yetkilileriyle Kürdistan Bölge Yönetimi arasındaki krizin de diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduklarını ifade etti.