İsrail medyası, askerlik yasası tartışmaları ve İsrail'in sürdürmeye kararlı olduğu soykırım savaşları ışığında, yerleşimci nüfusun çocuklarının hayatını daha az önemsediğine dikkat çekiyor. Bu ayrışma, işgal askerlerinin kanının giderek değersizleştiği algısını güçlendiriyor.

YDH- İbranice yayın yapan Maariv, İsrail ordusunun Gazze’de amaçsızca çıkmazda olduğunu ve ordunun liderliğinin siyasi kademeyle yüzleşmekten çekindiğini itiraf etti.
Maariv, askerlik yasasının geçmesiyle İsrail’in ikiye bölüneceğini; çocuklarının kanını daha değerli gören ilk kesimin dini okullara devam edip Biney Berak, Elad, Mea Şoyarim, Safed ve Tiberiyas’ta güvenle dolaşacağını, diğer kesimin ise çocuklarını Cibaliya, Beyt Hanun, Han Yunus, Nablus, Cenin, Lübnan ve Suriye’de savaşa gönderecek yerleşimcilerden oluşacağını belirtti.
Maariv daha önce de, İsrail’in Gazze’de operasyonlarla beklediği radikal değişimin henüz ulaşılabilir olmadığını kabul etmişti.
Yediot Ahronot gazetesi ise Hamas’ın “kırılmadığını” ve yetkililerin Hamas’ın çöküşünün, yenilgisinin ve hatta teslimiyetinin yakın olduğu iddialarının gerçeklerle örtüşmediğini bildirdi.
İşgal başbakanı Benyamin Netanyahu’nun 7 Ekim’de yaşanan başarısızlıktan kendini sorumlu tutmadığını, sorumluluğu tamamen ordu ve güvenlik teşkilatına yıktığını belirten Maariv'e göre İsrail hükümeti bu dönemde ''kutsal kırmızı çizgileri aşmış durumda''.
Gazete, askerlik yapmayan Haredimlerin artık İsrail’in “kahramanları” ilan edildiğini belirtirken, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya'da 52. Taburun 401. Zırhlı Tugayı’na ait Merkava 4 tankının vurulması sonucu üç askerin öldüğünü, bir askerin ağır yaralandığını ve yoğun ateş altında uzun süren bir kurtarma operasyonu yapıldığını, tankın ciddi hasar aldığını ancak hasarın bir füze mi yoksa alttan patlatılan mayın mı nedeniyle oluştuğunun hâlâ belirlenemediğini kaydetti.