İhbar gibi açıklama örtbas edildi

img
İhbar gibi açıklama örtbas edildi YDH

SAAF-Ürdün eski veliahdı Hasan’ın Suudi Arabistan’ın Hizbullah karşıtı gruplara mali destek




SAAF-Ürdün eski veliahdı Hasan’ın Suudi Arabistan’ın Hizbullah karşıtı gruplara mali destek sağladığı yönündeki sözlerini içeren röportaj kasetine el konuldu.

 

El-Cezire televizyonu yetkilileri, Ürdün eski veliahdı Hasan bin Tallal’la yapılan röportaja Ürdün devleti tarafından el konmasının sebebinin Tallal’ın röportajda Suudi Arabistan Prensi Bender’in Hizbullah karşıtı gruplara yardım ettiğini açıklaması olduğunu belirtti.

 

Ürdün hükümeti ise yaptığı açıklamada el-Cezire muhabirinin Hasan bin Tallal’la yaptığı röportaj kasetine el konulduğunu doğrulamakla birlikte bunun röportajda söylenen hususlarla bir ilgisinin olmadığını belirtti.

 

Röportajı gerçekleştiren el-Cezire muhabiri ise Ürdün eski veliahdı ve Kral Abdullah’ın amcası Hasan bin Tallal’ın röportajda Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Prens Bender’in Hizbullah’la mücadele etmeleri için Lübnan’daki Sünni gruplara mali destek sağlama görevini üslendiğini söylediğini belirtti.

 

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım da daha önce yaptığı açıklamada ABD’nin Hizbullah’a karşı gizli bir savaş başlattığını ve bazı gruplara silah ve para desteği verdiğini ifade etmişti.