Direnişten Gazze’nin iki cephesinde saldırı
Kassam ve Nasır Selahaddin Tugayları, Gazze’nin güneyi ve kuzeyinde İsrail güçlerine havan ve roketlerle saldırılar düzenlediklerini duyurdu.
YDH- Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, cuma günü yaptığı açıklamada, savaşçılarının Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un güneyinde yer alan adliye kompleksi yakınlarındaki bir İsrail komuta ve kontrol noktasını havan toplarıyla bombaladığını bildirdi.
Tugaylar ayrı bir operasyonda ise Han Yunus’un kuzeyindeki Batı el-Satr bölgesinde, 5. Cadde kavşağı yakınlarında bir İsrail Nimr tipi zırhlı personel taşıyıcısını (ZPT) “Yasin 105” tipi roketatarla hedef aldıklarını duyurdu. Grup, saldırı anında aracın üzerinde bir İsrail askerinin bulunduğunu teyit etti.
Öte yandan, Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya’nın doğusunda yer alan el-Mabhuh bölgesi yakınlarında toplanan İsrail askerleri ve araçlarını havan toplarıyla hedef aldıklarını açıkladı. Açıklamada, saldırının 60 mm’lik standart havan mermileriyle gerçekleştirildiği belirtildi.
İlgili Haberler
Gazze'de ateşkesin gölgesinde İsrail saldırıları sürüyor
25 Ağustos 2026 13:15
Hollanda'dan Eurovision'a Gazze boykotu
24 Ağustos 2026 14:53
102 eski diplomattan Fransa ve İngiltere'ye Filistin uyarısı
22 Ağustos 2026 12:57
İsrail, Şarm el-Şeyh anlaşmasını seçim hesabına kurban ediyor
21 Ağustos 2026 23:25
