Sadr: Duvara ABD’nin iğrenç yüzünü çizin

img
Sadr: Duvara ABD’nin iğrenç yüzünü çizin YDH

SAAF-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Iraklılardan ABD’nin Bağdat’taki bazı




SAAF-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Iraklılardan ABD’nin Bağdat’taki bazı semtlere ördüğü duvarlara ABD karşıtı resimler çizmelerini istedi.

 

ABD’nin başta Azamiye semti olmak üzere Bağdat’ta güvenlik gerekçesiyle ördüğü duvara ülkedeki tüm kesimlerden tepkiler sürerken Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, “Iraklılardan örülen duvara işgal sonrasında yaşadığınız ve ABD’nin iğrenç yüzünü gösteren resimler çizin” çağrısında bulundu.

 

Bağdat il meclisinin profesyonel sanatçılardan duvara insanları rahatlatan Irak’la ilgili güzel manzara resimleri çizme çağrısının ardından Mukteda Sadr, bir açıklama yayınlayarak “Irak medeniyetini ve işgalcilerin iğrenç yüzünü gösteren resimler çizin, resimlerinizde Irak’ın aydınlık yüzünü ve işgalcilerin iğrenç çehresini ortaya koyun” dedi.

 

Bildirisinde “işgalcilerin sebep olduğu acılarınızın resmini çizin, onlar size hizmet getirilmesine engel olmakta ve haklarınızın çiğnenmesine sebep olmaktadır” ifadesine yer veren Sadr, bildiriyi “yaşasın gerçeği, adaleti ve hükümetin görevini gösteren eller” sloganıyla bitirdi.

 

Bağdat’ın etnik ve mezhebi olarak bölünmesine sebep olduğu gerekçesiyle Iraklıların gösterilerle protesto ettiği duvar konusunda ABD, duvarı Iraklıların desteğiyle güvenliği sağlamak için yaptığını iddia ediyor.

 

Bağdat’ın çeşitli semtlerini birbirinden ayıracak duvarın inşasının durdurulması için Irak Cumhurbaşkanı Talabani ve Başbakan Maliki çağrıda bulunmuş, Irak halkı da ayrımcılığı derinleştirdiği gerekçesiyle duvarı protesto eden gösteriler yapmıştı.