Son Dakika
İnşa

İsrail ordusu, asker intiharları verisini açıklamayı reddetti

05 Ağustos 2025 Bu sayfayı yazdır

İsrail ordusu meclis üyelerinin askerlik sonrası intiharlara ilişkin veri talebini geri çevirdi. Ordu yetkilisi, bu yıl 16 intihar vakası yaşandığını belirtirken, "Artış var ama bu bir furya değil," dedi.

İsrail ordusu, asker intiharları verisini açıklamayı reddetti
İsrail ordusu, asker intiharları verisini açıklamayı reddetti YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH - İsrailli savaş muhabiri Doron Kadoş'un haberine göre, İsrail ordusu, askerlik hizmetini tamamladıktan sonra intihar eden ve ailelerinin "İsrail ordusu kaybı" olarak tanınmasını talep ettiği kişilerin sayısına ilişkin verileri açıklamayı reddetti.

Knesset'te (İsrail meclisi) konuşan bir ordu yetkilisi, bazı verileri paylaşırken bazılarını ise gizli tuttu.

İsrail ordusu İnsan Gücü Direktörlüğü Kurmay Başkanı, meclis üyelerinin hizmet sonrası intiharlara ilişkin veri talebini geri çevirdi.

Yetkili, bu yılın başından bu yana 16 intihar vakası yaşandığını, bu sayının 2023'te 21 ve 2022'de ise 17 olduğunu açıkladı.

Haber içi

Yetkiliden çelişkili ifadeler

Kurmay başkanının, milletvekillerinin talep ettiği hizmet sonrası intihar verileriyle ilgili çelişkili ifadeler kullanması dikkat çekti.

Yetkili, önce ordunun bu verileri kısa süre önce Rehabilitasyon Dairesinden aldığını öne sürdü. Ancak daha sonra, "Bu veri elimde yok," diyerek önceki ifadesiyle çelişen bir açıklama yaptı.

"Artış var ama bu bir furya değil"

Verilerin neden tamamının paylaşılmadığına ilişkin bir açıklama yapan kurmay başkanı, intihar vakalarının sayısında artış olduğunu kabul etti.

Yetkili, "İntihar olaylarının boyutunda bir artış var ancak mevcut verilere göre bu bir furya değil. Verileri gizlemek istemiyoruz fakat vakaların bir kısmı soruşturma altında ve burada kişisel mahremiyet meselesi de söz konusu," diye konuştu.

İlgili Haberler