Semir Caca hastanelik oldu

img
Semir Caca hastanelik oldu YDH

SAAF-Lübnan Güçleri adlı grubun lideri eski falanjist komutan Semir Caca’nın bir haftadır




SAAF-Lübnan Güçleri adlı grubun lideri eski falanjist komutan Semir Caca’nın bir haftadır hastanede olduğu bildirildi.

 

Fars haber ajansına açıklamada bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen Lübnanlı bir kaynak, Lübnan’da yönetimdeki 14 Martçı grubun önemli liderlerinden Semir Caca’nın kalp rahatsızlığı ve sinirsel tikleri nedeniyle hastaneye kaldırıldığını söyledi.

 

Semir Caca’nın Lübnan Güçleri adlı partisinin içinde yaşanan çekişmelerden ve ittifak halinde olduğu 14 Martçı diğer partilerden destek alamaması yüzünden sinirsel rahatsızlıklar geçirdiği ve bu yüzden hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor.

 

Caca’nın son konuşmalarında dilinde yaşanan sürçmelerden ve artan tiklerinden yaşadığı sağlık sorunlarının belirgin hale geldiğini belirten kaynaklar, Semir Caca’nın partisinde genç eşine geniş yetkiler vermesi sebebiyle parti içinde de şiddetli ihtilaflarla da karşı karşıya kaldığını belirtiyor.

 

54 yaşındaki Semir Caca, 1982-1987 yılları arasında Beyrut’un kuzeyinde düzenlenen ve 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıdan ve eski başbakanlardan Reşid Kerami’nin öldürülmesine karışmaktan dolayı tutuklanarak müebbet hapse mahkum edilmişti.

 

Delil yetersizliğinden dolayı bu suçlamalardan mahkum edilemeyen Caca, Lübnanlı bazı Hıristiyan liderlere yönelik terörist saldırılardan idama mahkum edilmiş, fakat bu caza daha sonra müebbet hapse dönüştürülmüştü.

 

Refik Hariri’nin öldürülmesinden sonra yaşanan siyasi gelişmelere paralel olarak 26 Temmuz 2005’te parlamento üyeliğine kabul edilen Caca cezaevinden çıktıktan sonra Paris’e gitmiş Lübnan’a döndükten sonra da 14 Martçıları iktidara taşıyan seçimlerde Lideri olduğu Lübnan Güçleri ile parlamentoda 6 sandalye kazanarak siyasi hayata geri dönmüştü.

 

Lübnan iç savaşının yaşandığı 1980’li yıllarda Hıristiyan falanjistlerin komutanlığını yapan Semir Caca, İranlı dört diplomatın kaçırılıp İsrail’e teslim edilmesinden de sorumlu tutuluyor.