Adnan Duleymi: Siyasi süreçten çekilebiliriz

img
Adnan Duleymi: Siyasi süreçten çekilebiliriz YDH

SAAF-Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi, partisinin Irak’taki siyasi süreci devam




SAAF-Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi, partisinin Irak’taki siyasi süreci devam ettirmeyi gözden geçirmekte olduğunu açıkladı.

 

El-Cezire televizyonunun haberine göre bugün bir bildiri yayınlayan Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi, Irak’taki siyasi sürece katılmalarının ülkedeki Sünnilere hizmet etmek amacına yönelik olduğunu belirterek bu hedefin gerçekleşmemesi halinde siyasi süreçten çekilmek de dahil olmak üzere önlerindeki birçok seçeneği değerlendireceklerini belirtti.

 

Liderliğini Adnan Duleymi’nin yaptığı Irak Ulusal Kongresi, liderliğini Halef Ulyan’ın yaptığı Irak Diyalog Cephesi ve Liderliğini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin yaptığı Hizb-i İslami’nin koalisyonu olan Irak Uzlaşma Cephesi’nin parlamentoda 44 milletvekili bulunuyor.

 

Adnan Duleymi’nin evinde yapılan aramalarda Duleymi’nin korumalarına ait patlayıcı yüklü araçların bulunması ve Zaferaniye Köprüsü’ne yönelik bombalı saldırının Duleymi’nin korumaları tarafından gerçekleştirildiğinin belirtilmesi üzerine Irak Yüksek Yargı Şurası, Adnan Duleymi hakkında tutuklama kararı çıkarmış ve milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için parlamentoya başvurmuştu.

 

Adnan Duleymi, yayınladığı bildiride Irak ordusunu Bağdat’taki Sünnileri zorunlu göçe tabi tutmakla suçladı.

 

Irak ordusunun bağlı olduğu Savunma Bakanı Abdulkadir el-Ubeydi, Adnan Duleymi’nin liderliğini yaptığı Irak Uzlaşma Cephesi listesinden bu göreve seçilmişti.

 

Başbakan Nuri el-Maliki’nin kabinede değişiklik yapacağının açıklanması üzerine Adnan Duleymi’ye yakın kesimler Abdülkadir el-Ubeydi’nin Savunma Bakanlığından alınmasını isterken Sünni aşiretler Ubeydi’nin el-Kaide ile mücadelede kendilerine destek vermesinden ötürü değiştirilmesine karşı çıkıyor.